vrijdag 3 mei 2024

Buffelen

Zo, dat was een ochtendje buffelen! Als eerste een aanhangwagen ophalen, di ik gereserveerd heb. Dat kan hier via het internet. Als de aanvraag akkoord is, krijg je naast de bevestiging ook een karnummer. Thuis even een contractje invullen en die inleveren als ik de kar kom halen. Zodra ik hem terugbreng wordt ook betaald. En dat alles zonder zichtbare tussenkomst van iemand. Geweldig!
Ik had de aanhangwagen nodig vanwege twee activiteiten. Ik wilde nog een paar pallets wegbrengen en een lading palen. De palen zijn bedoeld voor een overkapping die ik voor iemand mag bouwen. Ik heb ze afgelopen week alvast zwart geschilderd.
Ik moest nog wat maatwerk zagen met de zaagtafel en een M6 schroefdraad tappen. Komt bij dat ik de aanhangwagen voor een dagdeel gehuurd heb. Dat inhoudt in om 07.00 uur halen en uiterlijk om 12.00 uur weer inleveren. Als eerste heb ik het schroefdraad gemaakt. Erg handig zo'n tapset. Daarmee kan je ook schroefdraad 'schoonmaken'. 
Om te voorkomen dat ik tig keren met een balk heen en weer moest lopen van de auto naar een schuur in de achtertuin heb ik maar een steekkar ingezet. Ik hoefde zodoende slechts 2x heen en weer te
lopen. De balken en het bevestigingsmateriaal liggen nu klaar. Komende week ga ik beginnen met het bouwen. Pas als de constructie klaar is, bestel ik de golfplaat op rol. Morgenochtend hoop ik gebruik te kunnen maken van een speciale aanbieding van balkdragers. Het scheelt weer wat geld. Om 11.15 uur stond de aanhangwagen weer op z'n plek.
Het was flink aanpoten, maar ik heb zonder me te haasten toch alles weer voor elkaar gekregen. Ik kon zelfs nog een kopje koffie drinken bij de Koffietafel; op de goed afloop.