vrijdag 23 december 2011

Pedo in gemeenteraad Arnhem

In Arnhem is de veroordeelde pedofiel Martin van Meurs (goed onthouden die naam!) ondanks vele protesten teruggekeerd in de gemeenteraad, waar hij de belangen van de inwoners van de stad weer gaat behartigen. Martin heeft zijn straf wegens het in bezit hebben en verspreiden van kinderporno uitgezeten. Misschien denkt Van Meurs : "Zo, dat was dat." Maar zo zit het wat mij en vele anderen betreft niet in elkaar.
Mensen als Van Meurs hebben weliswaar hun straf uitgezeten, maar genezen zijn ze allerminst. Dat geldt trouwens voor veel zedenmisdadigers in het algemeen. Dus zo'n straf zegt mij niets. Ik zou de straf voor dat soort misdrijven liever vervangen zien worden door een verplicht TBS. Deze psychisch gestoorden blijven zonder behandeling een gevaar vormen voor de maatschappij. Ik zou ook graag willen weten waar zo'n onbehandelde gestrafte gaat wonen. Daar heb ik als vader en opa recht op. Maar dat mag ik niet weten, omwille van de privacy van de pedofiel. Die van mijn kleinkinderen zijn van geen belang. Misschien moeten we toch maar aan tuigdorpen beginnen, waar we dit soort wezens onder toezicht laten verblijven.
Premier Rutten laat onderzoeken of de RK pedo-geestelijken alsnog gestraft kunnen worden. Volgens de huidige wetgeving zijn hun misdrijven verjaard. Dat geldt niet voor het leed van de vele slachtoffers. Die hebben levenslang. Rutten geeft in elk geval blijk van een juiste moraal, iets wat de paus op dit punt duidelijk niet heeft. Zelfs al zal het misschien niet lukken om die RK-smeerkezen alsnog gestraft te krijgen. Ik ben ook blij met de aanklacht die ingediend is tegen het bisdom Rotterdam. De geestelijken die het misbruik in de doofpot hebben gestopt zijn kompanen van de daders. In wezen werden de daders door hen aangemoedigd. Tja, gezien de hele gang van zaken is de term 'criminele organisatie' wat mij betreft een logische.