maandag 5 december 2011

Het is weer maandag

Het is 5 december. Maar ook maandag en dus moet er over het voetbal gesproken worden. Sorry dames, het is niet anders. Over Ajax geen goed woord : wat een chaos. Zowel in de bestuurskamers als op het veld. Nota bene thuis tegen het zeer laag geplaatste Excelsior dat met een man minder speelde, toch een tegendoelpunt krijgen! Met recht is Ajax een tobclub. PSV viel in de Kuip ook door de mand. Maar dat wil niet zeggen dat Feijenoord niet goed speelde. Een verdiende overwinning voor de Rotterdammers. AZ werd in het Friese Heerenveen compleet van het veld geveegd. Twente deed haar huiswerk in Utrecht. Om het vuur van het Twente spel ook naar de tribunes te verleggen, besloten Tukker-supporters de Utrecht aanhang met vuurwerk te bestoken. De wedstrijd werd even onderbroken. De Utrecht supporters reageerden na afloop af op de politie, die op hun beurt deze week geen hoge boetes zullen uitschrijven aan asociale automobilisten. Het wordt weer wat spannender aan de top.
Op BBC1 zag ik weer een paar Premier League wedstrijden, waarin het tikkie terug en tikkie breed door verdedigers keihard werd afgestraft met doelpunten. Hoera! Misschien kijken die verdedigers te veel naar het Nederlandse voetbal.
In Rusland zijn de smerigste Europese verkiezingen gehouden. Poetin en zijn boeven hebben er van alles aangedaan om hun partij Verenigd Rusland te laten winnen. Intimidatie, fraude, mishandeling, arrestaties, monddood maken van de oppositie en de media mochten echter niet baten. De partij moest flink inleveren, want de Russen geloven er niet meer in. Maar Poetin zal Poetin niet zijn om met of zonder kleren aan en met hulp van 'mannetjes' toch de touwtjes strak in handen te houden.
Het lukt de belangengroep van grote graaiers nog steeds niet om de Euro uit het moeras te sjorren. Niet beseffend dat die Euro daar veel te zwaar voor is. De hele reddingsoperatie wordt louter gevoed door angst, geboren uit de ultieme hebberigheid van zeer rijken met als enige gedupeerden de man met de pet. Obama wil dat Europa net als Amerika de geldmachine laat draaien. Ook een manier om jezelf voor de gek te houden.