donderdag 22 december 2011

Ajax - AZ en Bas Nijhuis


Eerlijk gezegd schrok ik me kapot, toen ik die zogenaamde Ajax-fan tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ het veld op zag rennen. Nog meer toen hij probeerde AZ keeper Esteban een karatetrap in zijn rug te geven. Het incident had tot gevolg, dat de keeper een rode kaart kreeg van scheidsrechter Nijhuis. Voor AZ was het incident reden om de Arena uit te stappen. Men voelde zich er niet veilig.

De rode kaart van Nijhuis sloeg nergens op. Hij liet zien over weinig inlevingsvermogen te beschikken en met het begrip 'noodweerexces' niet bekend te zijn. Het betreft immers een heuse topper, waar spelers en begeleiding zich flink voor opgeladen hebben. Het voetbalveld stroomt over van de adrenaline. Komt bij dat je je ook als scheids voor moet kunnen stellen wat een karatetrap in de rug voor met name een keeper kan betekenen : einde loopbaan. Dat Esteban door het lint ging was volgens mij dus heel logisch. Het was niet zo dat Esteban wegliep en vervolgens weer terugkwam om nogmaals te schoppen. Een pianist zou hetzelfde gedaan hebben, als men zijn vingers zou willen breken. En Esteban weet niet wat die alcoholist nog meer in petto had. Misschien een mes of zo? Wie goed naar de beelden heeft gekeken, zal gezien hebben dat Esteban zich eigenlijk best nog inhield. Kortom, gezien de omstandigheden had Nijhuis een eventuele straf voor Esteban en Ajax aan de KNVB moeten overlaten. Nu handelde hij naar zeggen volgens het boekje. Een reddingsboei voor Nijhuis zelf in dit geval?
AZ trainer Gertjan Verbeek dirigeerde zijn spelers naar de kleedkamers en dus werd de wedstrijd bij een stand van 1-0 gestaakt. Reden voor zogenaamde Ajax supporters om rond de Arena tekeer te gaan. Woonde daar soms die achterlijke collega-fan van hen die zo nodig met een dronken kop het veld op moest rennen? Dacht het niet. Get a brain! (staat op de reclameborden rond het veld). Het gerucht gaat dat deze idioot al een stadionverbod heeft.