donderdag 2 mei 2024

Dag van de Arbeid

We hebben de 1ste Mei eer aangedaan. Ik was al vroeg op pad om in de loods wat op te ruimen en een cv ketel te demonteren. Dat is slechts gedeeltelijk gelukt. Ik moet hem nog gedetailleerd slopen. Er wachtte een ander klusje. Iemand wilde graag wat pallets hebben. Daarom heb ik de Matrix gebruikt. Kofferbakruimte leeg, achterbank neer en de rubberen mat uitgelegd.
Er waren twee kleinere pallets, vier grotere (standaard maat) en twee erg grote. De laatste twee heb ik laten staan. Ik heb eert de twee kleine achterin gelegd. Tussen de wielkasten. Toen de twee 'gewone' er bovenop. Daarna heb ik de fietsendrager op de trekhaak gezet en daarop nog twee pallets geplaatst. Geheel volgens afspraak was ik weer om 11.00 thuis. 's Middags naar Zwolle voor de APK. Op de terugweg zijn we Kampen ingereden. Daar hebben we gewandeld door het centrum en een kerk van binnen bekeken. Om de een of andere reden krijg ik telkens weer het gevoel thuis te komen als ik zo'n gebouw binnenkom. Net alsof alles van me afvalt. Al was het wel wat vreemd om lopend over de grafzerken het interieur te bewonderen. Ik zag nergens een gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Jammer, want dat doe ik graag voor mijn dierbaren.
Vanwege het mooie weer en de vakantie waren veel terrasjes open. Dus konden we zittend in de buitenlucht genieten. We hebben daar ook heerlijk gegeten. Het was erg lang geleden dat we zoiets gedaan hebben. Een jaar of zo.