zondag 16 september 2012

Minder speeltuinen in Lelystad -2-

Tijdens mijn ronde zwerfvuil opruimen, heb ik totaal vijf formulieren gevonden. Vier waren in een prop veranderd en blijkbaar dus bewust weggegooid, een was nog netjes en was blijkbaar per ongeluk in het milieu terechtgekomen. Het formulier maakt deel uit van de aanpak van de Inwonerspartij om het aantal speeltuinen in Lelystad terug te dringen vanwege de bezuinigingen.
Ik wist niet dat de aanpak zo ver zou gaan, maar getuigt wel van een grondig vooronderzoek. Verrassend om ook de 'eindgebruikers' hierin te betrekken. Dat is weer eens wat anders dan de 'wij weten wat goed voor u is' aanpak. Nog meer verrassend, omdat het hier nota bene kinderen betreft en geen volwassenen.
Als ik hier in de wijk rondkijk, dan zie ik alleen maar speeltuinen die er goed bij staan. Ze staan ook goed verspreid. Toch zijn sommige bewoners van mening dat er meer speeltuinen moeten komen. Maar dan wel vlakbij in hun woning, terwijl nog geen 100 meter verderop een speeltuin is. Gemakzucht of?
Als ik zou moeten kiezen, welke speeltuin(en) zouden moeten verdwijnen, dan zou ik het eerlijk gezegd niet weten. Dus rijst de vraag : wat houden de bezuinigingen in? Gaat het om het onderhoud / schoonhouden? Zo ja, kan dat niet bij de bewoners neergelegd worden? Ik bedoel, je kunt wel tegen het schrappen van speeltuinen zijn, maar wat hebben ouders en/of opa's en oma's ervoor over om ze te behouden? Lijkt me een legitieme vraag.