maandag 24 september 2012

Bumperklevende aso-Api


Het staat in de top drie van ergernissen in het verkeer : bumperkleven. Vanmorgen was ik op weg naar Dronten. Ik reed als laatste achter twee personenauto's. Mijn voorligger en ik hielden keurig afstand. Achter mij was de weg leeg en verlaten. Het was tegen half elf. Niet veel later zag ik in mijn spiegels een vrachtwagen naderen. Die moest aanzienlijk harder rijden dan de toegestane 80 km/uur, die wij met z'n drieën reden.
Het duurde dan ook niet lang voordat de neus van het bakbeest in mijn spiegels op doemde. Hij ging vlak achter mij rijden en gaf telkens wat meer gas en liet zich dan weer afzakken. Telkens kroop hij heel dicht achter me en nam daarna wat meer (maar nog steeds veel te weinig) afstand.
Om aan te geven dat ik het niet eens was met zijn rijstijl, zette ik even de alarmverlichting aan. Maar dat maakte geen indruk. Uiteindelijk besloot ik ter hoogte van de Lisdoddeweg bij een bushalte mezelf een 'stop and go penalty' te geven. De vrachtwagen passeerde mij en ik zette mijn reis voort. Dat gaf mij weer rust, maar mijn voorligger niet. Nu was het zijn beurt. De vrachtwagen kroop op zijn bumper. Bij Dronten reed de vrachtwagen richting het centrum. Ik weet nu dat ook het logistiek bedrijf API een aso-chauffeur in dienst heeft. Een aso-api dus.