zondag 23 september 2012

Geen tandarts meer

Zo heb je een tandarts, zo had je een tandarts. Deze week ontvingen wij een koel briefje van onze tandarts. Hij deelde ons mede dat zijn praktijk met onmiddellijke ingang gesloten is. We zaten even met een mond vol tanden. Ik moest even denken aan een mededeling in een krant een paar jaar geleden. Ik zag toen dat de inboedel van deze tandarts werd geveild.
De beste man heeft daar zelf nooit iets over verteld tijdens onze halfjaarlijkse bezoeken. Robert, zo heet de tandarts, is een aimabele, grote man. Zijn achternaam was het tegenovergestelde. Hij was ook klant in onze tweewielerzaak. Vaktechnisch gezien was hij best wel patiëntgericht bezig. Voor wat betreft het gebit, was het vaak zelf goed opletten geblazen. Robert vergat nogal eens wat, of zag zaken over het hoofd. Dan moest je even je tanden laten zien. En soms doet ie rare dingen. Zoals die keer dat hij vrij onverwacht en zonder verdoving bij mij een kies trok! Toch lag ik daar vaak met open mond naar hem te luisteren.
We moeten op  zoek naar een andere tandarts, al geeft Robert ons wel een tip. Laten we hopen dat het verder goed met hem zal gaan. Robert bedankt, het ga je goed!