dinsdag 4 september 2012

De Milieustraat in Lelystad


gemaaid matras
Men noemt het ook het Afvalscheidingsstation of de Vuilstort. Sinds de verbouwing wordt de Vuilstort Milieustraat genoemd. Toen ik vanmorgen het grofvuil in de auto wilde laden, ontbrak me essentiële informatie. Namelijk : op wat voor volgorde moet ik dat doen, zodat ik niet hoeft te graven in mijn auto? Als ik een boodschappenlijst maak voor de supermarkt, doe ik dat met de indeling van de winkel in mijn hoofd. Eerst groente, dan brood, dan vleeswaren enz. Dan hoef ik niet heen en weer te lopen, want daar heb ik een hekel aan. Van de Milieustraat heb ik op het www geen indeling kunnen ontdekken. Jammer, want dat zou heel erg handig zijn. Want zo vaak kom ik daar niet. Ik wist nog wel dat het chemisch afval beneden is, net als de ontvangst van witgoed. Dus heb ik de boel maar gewoon in de auto gepropt, beginnend met de box voor het chemisch afval en het puin.
Toen ik in de Milieustraat was, zag ik al snel dat mijn volgorde van laden niet strookte met de indeling van de straat. Het viel me op dat plastic hier niet gescheiden wordt. Alleen en dan ook echt alleen kunststof tuinmeubelen worden apart verzameld. De rest gaat gewoon bij het grofvuil. Op zich een vreemd gebeuren. Het plastic dat ik bij me had was van een veel te groot formaat voor in de Plastic Hero container. Gelukkig was het rustig, dus kon ik een paar keer achteruit rijden. Het puin had ik onderop gelegd. Dat was een goede gok, want de bak was namelijk ook beneden op de begane grond.
Daar zag ik ook een speciale container voor oude matrassen. Deed me gelijk denken aan het matras dat ooit door iemand buiten de deur was gezet en na een flinke omzwerving blijkbaar uiteindelijk in het riet langs de Lage Dwarsvaart terecht kwam. Daar is het onlangs grotendeels in stukken gemaaid. Werk aan de winkel voor het Servicepunt.