vrijdag 14 september 2012

Goed woark!

Geen blokkade meer

Mooi egaal
De noeste werkers uit Polen gaan rap door de wijk. En dat niet alleen. De bestrating wordt na het graafwerk heel keurig weer in orde gemaakt. En... het ziet er zelfs beter uit dan voorheen! Wat dat betreft heb ik andere ervaringen opgedaan met graafwerk van niet-buitenlanders die de bestrating in een 'pleur maar dicht' staat achterlieten.
Nee hoor, nogmaals het ziet er keurig uit. Maar alles kan (nog) beter. Zo was ik op de Ringdijk getuige van het stiekem creëren van zwerfvuil door twee medewerkers. De lege blikjes verdwenen respectievelijk in de heg en achter een boom. Zelf was ik met mijn vuilniszak en grijper dicht in de buurt en was door beiden gespot. Helaas is mijn Pools nog steeds wat het geweest altijd geweest is, maar met handen, zak en grijper heb ik het duo verzocht dit niet te doen. Ik greep het blikje uit de heg en deed het demonstratief en lachend in de zak. Ook het andere blikje kreeg deze behandeling. We bleven vriendelijk tegen elkaar (kan menig landgenoot een voorbeeld aan nemen) en gingen na een korte intermezzo alle drie opgewekt weer aan het werk.
Onlangs heeft men de bestuurder van een auto met Oost Europees kenteken, die dagelijks het fietspad en de ingang tot carports blokkeerde nog maar eens op zijn parkeergedrag aangesproken. En ja, dit keer is de auto verplaatst. Hopelijk definitief, want in voorgaande situaties was het slechts van korte duur. Maar men is on speaking terms. Heel belangrijk.