vrijdag 3 februari 2012

Genealogie Familie (von) Sebo -8-

Willem Marius Sebo, oom Wim, werd geboren op 21 februari 1915 en was ook een zoon van Carel Alexander Sebo en Maria Nicoline Sebo-de Haan. Tijdens de oorlog werd hij te werk gesteld in Japan. Daar ontmoette hij een neef van hem, Frans, de zoon van Cornelis Gustaaf (oom Nelis) en Omy. Samen overleefden Willem en Frans met veel geluk de aanval met de atoombom op Nagasaki. Neef Frans vertelde dat hij samen met oom Wim in het krijgsgevangenenkamp "Fukuoka 14" had gezeten in Nagasaki. Dit was een kamp bij een scheepswerf waar gevangenen moesten werken. Enkele weken voordat daar de A-bom viel werd neef Frans overgeplaatst naar de mijnen in de bergen. Oom Wim zelf was toevallig net ondergronds, toen de A-bom viel. Over de oorlogstijd werd verder niet gesproken.
Oom Wim trouwde op 10 september 1952 met Victoria Adolphina Westerlink, mijn lieve tante Pieng. Ze is geboren op 16 oktober 1929 te Loemadjang (Ned.Ind) en overleed op 28 september 2021 te Haren (Gr). Ze kregen samen zes kinderen, waarvan een op jonge leeftijd overleed. W.M Sebo overleed op 23 maart 2005 te Haren (Gr) na een werkzaam leven als administrateur.
Eind jaren 50 vertrokken zij naar Holland. Ze kregen samen zes kinderen, waarvan een op jonge leeftijd overleed. Oom Wim speelde een belangrijke rol in het leven van zijn zusje Cornelia Sebo (mamma). Hij heeft haar veel gesteund.