donderdag 16 februari 2012

Gedoe in Almere

Volgens de laatste berichten is de criminaliteit in Almere fors gestegen. Bijna dagelijks is op de locale nieuwszender te horen en/of te lezen over met name overvallen op woningen en straatroof. Het lijkt erop dat criminelen hun werkveld verlegd hebben van winkels e.d. naar individuen. Vooral ouderen zijn de dupe van criminelen. Ik schrik van het geweld dat vaak ingezet wordt, zelfs tegen weerloze ouderen. Hopelijk komen zowel de Politie Flevoland als alle poldergemeenten met een stevig pakket maatregelen om de criminaliteit terug te dringen. Als niet alle gemeenten meedoen, verplaatst de criminaliteit zich naar andere plaatsen in de polder.

Al eerder maakte ik melding van de komst van een moskee in Almere. Die was door de gemeente tussen neus en lippen door via de normale vergunningsprocedure opgepakt en afgehandeld. Onzorgvuldig vond ik dat. Wat me meer zorgen baart is het feit dat sommige tegenstanders het niet hebben over verkeersoverlast enz. maar over het feit dat het een moskee betreft. In dit land heerst vrijheid van geloof(sbeleving) en dat zou ik graag willen behouden. Er zijn mensen die beweren niet gelovig te zijn. Onzin! Iedereen gelooft ergens in. Of het nu God of Allah is, of Boeddha of Sinterklaas of in zijn eigen grote flatscreen tv of de hele dag niets doen of zijn baan. Ik ken zelfs mensen die heilig geloven in McDonalds. Iedereen gelooft ergens in. Helaas zijn er ook gelovigen, die geloven in 'een hekel hebben aan andere gelovigen'. Net zoals er Feijenoord supporters zijn, die dat zijn omdat ze tegen Ajax zijn. Erg zielig, maar het mag.
Zolang het maar niet een bedreiging voor de veiligheid is, mag iedereen geloven en het geloof uitdragen. Dat is overigens in veel landen heel anders geregeld. Daar is maar één geloof of officieel geen geloof.
Ik heb begrepen dat die moskee niet eens in de directe woonomgeving van de klagers komt te staan en dat het met name om de gevolgde procedure gaat. Of?