vrijdag 10 februari 2012

Collectief hoopt op doorstart Aviodrome


Vanuit de Aviodrome meldt men mij het volgende :

Het Collectief van samenwerkende luchtvaartorganisaties, de gemeente Lelystad, oud-medewerkers van de Aviodrome en particulieren die zich inzetten om de luchtvaartcollectie van het luchtvaart-themapark Aviodrome na zijn faillissement te behouden, is hoopvol over de toekomst van het luchtvaart-themapark in Lelystad. De mogelijkheden om de failliete Aviodrome te laten doorstarten, zijn op dit moment toegespitst op 4 scenario’s.
De curator van de Aviodrome heeft bekend gemaakt momenteel nog te praten met Libéma, een Spaanse en een Nederlandse partij. Ook het Collectief, dat in de afgelopen weken alles in het werk heeft gesteld om zich te profileren als de ‘smeerolie’ tussen de partijen als het gaat om financiële of inhoudelijke aandachtspunten, zit regelmatig bij de curator aan tafel. Indien dit noodzakelijk mocht worden, overweegt het Collectief om ook zelf een doorstartplan aan de curator aan te bieden. De deelnemers van het Collectief aan dit overleg, alsmede wethouder Fackeldey van Lelystad, omschrijven de mogelijkheid op een doorstart van de Aviodrome als ‘zeer kansrijk’.
Het Collectief heeft als doelstellingen de Aviodrome in Lelystad te laten voortbestaan en daarmee de werkgelegenheid voor zoveel mogelijk medewerkers en het behoud van de nationale collectie luchtvaarterfgoed te waarborgen. Ook wil het Collectief een veiling, en daarmee het uiteenvallen van de collectie, voorkomen.
Oproep Meer informatie is te vinden op de site www.geefaviodromeweervleugels.nl. Op deze site kan men zich ook inschrijven om in de toekomst over de ontwikkelingen op de hoogte te worden gehouden. Organisaties en particulieren die kunnen bijdragen aan het behoud van de nationale luchtvaartcollectie van de Aviodrome, worden verzocht contact op te nemen met het Collectief. Dat kan via e-mailadres info@geefaviodromeweervleugels.nl.