zondag 5 februari 2012

Een tank in de achtertuin

Opvallend genoeg is de politie de laatste tijd negatief in het nieuws. Wat mij vooral verbijstert, is het feit dat mensen die opgeleid worden tot agent met een dienstwapen naar huis mogen. Met alle gevolgen van dien, zoals recent in het nieuws te lezen is. Ik vraag me trouwens ook af waarom deze agenten in opleiding zichzelf door het hoofd schieten. Zijn ze het pesten op de politieschool soms zat, is er iets mis met de opleiding? Wat dat laatste betreft : ja. De gemiddelde agent durft en kan niet eens adequaat optreden en lijkt psychisch niet capabel. Een omissie in de training. In de werving en selectie is het ook hier en daar mis. Er zijn relatief te veel agenten 'verkeerd' bezig. Het begint zelfs al tijdens de opleiding, door bijvoorbeeld met examens te frauderen.
Het is mij niet bekend of beroepsmilitairen hun wapens buiten de diensturen ook mee naar huis mogen nemen. Ik heb ook nergens een tank (hebben we nog rijdende tanks?) in een achtertuin of garage zien staan.
Na de gebeurtenissen in Alphen aan de Rijn zijn er dus nog steeds situaties met wapens, die veranderd moeten worden. Zoals bijvoorbeeld het in gebruik nemen van een wapenkamer op een politiebureau, waar wapens (inclusief handboeien, gummiknuppels enz.) na de dienst gecontroleerd worden opgeborgen.