zaterdag 26 november 2011

SV Lelystad A3 verplettert Barneveld A3

Boris : 10-0
Mick scoort 12-0
Levi scoort alsnog : 7-0
Alex looft De Heer : 11-0
Mahyar : 1-0
Ambrish 3-0
Martijn 4-0


Mike 13-0
De laatste wedstrijd van de succesvolle reeks van de SV Lelystad 67 A3 werd een waar doelpuntenfestijn. Tegenstander SDV Barneveld A3 werd met dubbele cijfers van het veld geveegd : 13-0!Vanaf het beginsignaal, met Levi weer in de selectie en Ethan geblesseerd als toeschouwer, trok SVL ten aanval. Met goede combinaties en dito opbouw met veel ballen over de vleugels werd Barneveld op eigen helft vastgezet. In de 11e minuut was het Mahyar die de score voor SVL opende 1:0. Een minuut later trof Martijn de paal, maar in de rebound wist de attente Mahyar de 2:0 op het scorebord te zetten.
Ruim een minuut na deze treffer was het Ambrish die de bal beheerst binnenschoot : 3-0. Gezien het rappe tempo waarin de doelpunten vielen, begon het publiek stiekem in een wonder te geloven. Immers, als SVL 21 keer zou scoren, dan zou de A3 alsnog kampioen worden. Maar even stokte de productie. Slechts zo'n 12 minuten. Toen kwam de doelpuntenmachine weer op gang. Een goed genomen vrije trap van Marco werd door Martijn binnen gekopt. Vijf minuten later constateerde de zeer strak fluitende scheids een overtreding binnen de 16 meter : strafschop. Danny verzilverde de penalty beheerst : 5-0. Na ruim een half uur spelen, maakte Levi zijn rentree. Hoewel SVL nog goede kansen kreeg, bleven meer treffers uit.
Na rust zette SVL het fraaie spel voort, met direct kansen voor zowel Levi als Ambrish. Niet veel later caramboleerde de bal na een schot van Ambrish tussen de paal en de keeper van Barneveld, maar de bal weigerde het doel in te rollen. Pas (ja, ja, we werden veeleisend) na een kwartier spelen wist Ambrish de 6-0 te maken. Tien minuten later was het Levi die voor de keeper opdook, uitgleed, vliegensvlug herstelde en alsnog de 7-0 scoorde. Alles en iedereen dat SVL was genoot zichtbaar van de suprematie van de A3, die de sterren van de hemel speelden. ook al was het overdag met een flauw zonnetje. Reden voor trainer Ronald om voor een flinke vleug slagroom over al dit lekkers te zorgen. Met nog ruim een kwartier te spelen, koos Ronald voor een fantasieopstelling. Met gevolg dat keeper Boris in de spits kwam te staan. Boris had weinig tot niets te doen gehad, maar was blijkbaar wel heel erg gretig geworden. Hij bleek zelfs over een waar Tor-instinct te beschikken. Nadat Mick nog overschoot, was het Boris die binnen 6 minuten een heuse hattrick scoorde! Twee met de voet en een met het hoofd : 8, 9 en 10-0! "Tijd voor een andere spits", zo riep trainer Ronald geregeld. Gevolg was dat ook Alex en Mick hun doelpunten konden meepikken : 12-0. Mick loste vervolgens Leon in het doel af en Ronald stuurde verdediger Mike naar voren. In de slotminuten kopte Mike fraai bij de verste paal de 13-0 binnen! "Wie heeft er nog niet gescoord?", vroeg Ronald nog. Het was erg opvallend, dat het hele elftal in de fantasieopstelling nog meer opleefde. De lol straalde er vanaf. Men gunde elkaar de doelpunten van harte. Een prachtige afsluiting van een helaas kort, maar zeer succesvol seizoen. SV Lelystad '67 A3 is ongeslagen tweede geworden, omdat het doelpuntensaldo van SDC Putten met 7 doelpunten beter is. Niettemin, bedankt voor het sportieve aantrekkelijke voetbal, mannûh! Voor de A3 is het seizoen al afgelopen. Is er nog leven na het voetbal? De tijd zal het leren.