maandag 7 november 2011

New York City Marathon -2-

Vanmiddag ontvingen we weer een leuk berichtje uit de US of A :

"Goedemiddag lieve vrienden,
Gister was de marathon en daar was het ons natuurlijk om te doen. Hier ging in de nacht ook de wintertijd in dus Maurice had een uurtje langer. Om half 5 gingen alle wekkers af en kregen we een "wake up" Call, ja je wilt je nu toch niet verslapen. Na zich overal ingevet te hebben en aangekleed ging hij weg. Alle marathoners hadden een doorschijnende plastic tas gekregen waarin al hun spullen konden dit was t enige wat ze aan tassen mee mochten nemen. Met de metro is hij toen naar de Ferry gegaan.
Overal waren marathoners onderweg, daar kwam hij te vroeg aan maar mocht wel mee op een eerdere boot. De boottocht duurde ongeveer een half uur en daar stonden weer bussen klaar om je naar je start village te brengen. Je kon daar ontbijten en hij heeft daar gezellig gepraat. Het was daar aan de frisse kant. Met het zingen van het volkslied en New York New York door een soort van Frank Sinatra werd de start ingeluid gevolgd door een kanonschot. De eerste brug was een makkie en hij startte erg goed. Bij de derde brug was t erg zwaar. Na de de vierde stond ik en hij heeft me gezien, drankje aangenomen en mij gekust. Haha al rennend natuurlijk. Overal was t druk en mensen stonden te juichen. Maurice zei dat het niks was vergeleken bij de Via Gladiola! In Centraal Park kwam het zwaarste stuk. Zo rond de 23 Miles moet je een klim maken naar de 25 Miles daar begonnen veel renners te lopen en kregen er veel kramp. Maar Maurice buffelde door en heeft zo de eindstreep gehaald in 3.22 uur. Een PR! We waren te ver van elkaar verwijderd en zijn los naar het hotel terug gegaan.
Daar hebben we eerlijk gerelaxed en daarna lekker rustig uiteten geweest in een echt restaurant. Alle andere dagen hebben we in snelle zaakjes gegeten. Om 8.30 lag meneer al te slapen :) Nu is t hier 8 uur 's ochtends en we gaan waarschijnlijk een boottocht doen om het eiland. Dan hoeft hij niet te lopen en dat vind ik ook niet erg want we hebben wat kilometers versleten de afgelopen dagen."

Groetjes uit een druk maar gerelaxed NY, Maurice en Mandy


Prachtig! Hartelijk gefeliciteerd Maurice en nu samen nog even genieten daar!