maandag 3 december 2012

Kris Kristofferson

Dankzij Facebook werd ik begin dit jaar getipt over een concert dat Kris Kristofferson hier in het kleine Nederland zou geven. Gelukkig werd ik gedurende de zomer door een grote fan nogmaals hieraan herinnerd met de vraag : "Heb je al kaarten gekocht?" Oeps! Totaal vergeten. Gelukkig waren nog kaarten beschikbaar, dus bestelde ik twee tickets. in mijn afweging met wie ik naar het concert zou gaan, kwam ik terecht bij mijn zus Hanny. Die reageerde enthousiast op mijn uitnodiging.
Zo kwam het dat ik na 42 jaar fan te zijn, in 1970 kocht ik zijn eerste album, voor het eerst een concert van KK zou bijwonen. Gisteren was het zover. Ik liet mijn programma voor die dag afhangen van mijn 'state of mind'. Eerst maar naar Drunen. De reis verliep vlot en ik voelde me goed. Na een kop koffie besloten we naar Roosendaal te gaan, waar mijn andere zus Tineke haar verjaardag vierde. Verbazing alom toen we daar voor de deur stonden : verrassing! We waren niet de enige, want de afdelingen Leiderdorp en Lepelstraat waren ook aanwezig. Na het avondeten (was heerlijk, mensen!) vertrokken we naar Tilburg, waar in het O13 theater het concert zou plaatsvinden. We parkeerden de auto vlakbij en liepen naar O13. Daar werden we vriendelijk ontvangen. Hanny kreeg een stoel aangeboden en ze werd met de lift naar boven gebracht.
Na een leuk voorprogramma betrad Kris het podium. Een warm en lang applaus begeleidde hem naar de microfoons en hij begon te zingen. We hebben anderhalf uur achtereen genoten van zijn songs en menig nummer meegezongen. Het was een zeer geslaagd concert van de wereldster met zijn gitaar en mondharp. Daarna vertrokken we weer naar Drunen, waar we tegen middernacht arriveerden.