dinsdag 11 december 2012

Het was maar een geintje

Er zijn nogal wat mensen, die er een vreemde soort humor op nahouden. Zoals die twee dj's in Australië. Ik zag nog hoe de een met krokodillentranen zei : "Ik hoop dat de pers de familie zal respecteren" Ik dacht : "Had dat zelf gedaan, voordat je die actie begon!" Maar voor die twee was het maar een geintje.
Vandaag zag ik een tweet van de 15 jarige. Hij tipte dat je op het voetbalveld in Almere gratis bloemen kon rapen. Respectloos en oerdom gedrag van die tiener. Maar als grap bedoeld.
Ergens in de jaren 80 bedacht iemand een grap voor een bruidspaar. Je kent het vast wel : bekertjes met water op de trap, overal verstopte wekkers die afgaan en meer van die geintjes. Maar deze jongeman vond dat niet genoeg. Hij verwijderde bij de voordeur het luik naar de kruipruimte. Gevolg was dat de bruidegom met de bruid in zijn armen door het gat viel. De bruid brak haar nek en overleed. En toch : het was maar een geintje.
Tegenwoordig zijn er opvallend veel jongeren, die weinig of geen gevoel hebben voor humor. Hun zogenaamde grappen zijn kwetsend, bedreigend en jagen zelfs mensen de dood in. Om maar te zwijgen van alle moeite, tijd, energie en geld die het de maatschappij kost, om dat soort grappenmakers te traceren en te straffen.