maandag 10 december 2012

10 december 1941

Vandaag is het 10 december 2012. Dat was het ook precies 71 jaar geleden. Toen traden mamma en pappa in het huwelijk in Soerabaja (Indonesië). De oorlog was al gaande en pa moest zich weer snel melden bij de marinebasis. Daarna zagen ze elkaar gedurende bijna zes jaar niet meer. Gelukkig troffen beiden elkaar na de oorlog weer. Ze waren inmiddels ouders geworden van een dochter. Mijn oudste zus. Ze verruilden het tropisch Indië voor het Europese vaste land. 
Zware tijden braken aan. Samen vochten zij zich er doorheen.
In 1991 hebben wij, de kinderen en hun partners en kleinkinderen,  hen nog verrast met een echt huwelijksfeest, toen ze 50 jaar getrouwd waren. Daar was erg veel werk van gemaakt. Pappa en mamma werden opgehaald in een mooie witte oldtimer Jaguar. Ze dachten dat ze uit eten gingen. Maar het werd een groots huwelijksfeest met veel gasten. Dat hadden ze echt wel verdiend. Van familieleden in het buitenland waren opnames gemaakt met felicitaties, die tussen de bedrijven door werden afgespeeld. En natuurlijk ontbrak een bruidstaart niet en waren er veel cadeaus en kaarten.
Begin jaren 90 kreeg pappa prostaatkanker. Hij overleed in oktober 1997. Mamma overleed zo'n 10 jaar later, in maart 2007. Sindsdien zijn ze weer bij elkaar.