woensdag 5 december 2012

Geweld op het voetbalveld -2-

De KNVB begint direct met statistieken te smijten, om aan te tonen dat het geweld terug gedrongen wordt. Klinkklare onzin, want veel zaken worden niet eens gemeld bij de KNVB. Veel onsportieve zaken zijn ingesleten in het fenomeen voetbal en velen vinden het erbij horen. Er zijn nogal wat clubs die een slechte reputatie hebben. Ik zou zeggen  : Ook in deze gevallen KNVB, is 2x geel = rood! Maar tot op heden treedt de KNVB nauwelijks op. Ze laten de agressie uit de hand lopen. Gelukkig ziet onze minister Opstelten dit trieste gebeuren niet als een incident. Er is inderdaad veel meer aan de hand bij het amateurvoetbal. Er groeit een agressief en onsportief tumor dat nota bene door veel verenigingen zelf gekoesterd wordt.
Nu hoor ik allerlei mooi weer verhalen van de KNVB, maar ze zouden eens moeten gaan werken met 'mystery guests'. Mensen die wedstrijden anoniem bezoeken en kunnen meemaken hoe het op en rond velden eraan toe gaat. De huidige waarnemers doen hun huiswerk ook niet goed. Die zitten er louter voor de scheids en sluiten de ogen voor de excessen.
In de meeste wedstrijden werden de jongens en meisjes op het veld negatief geprikkeld door wangedrag van de arbiters, grensrechters en publiek langs de lijn. De kids willen gewoon een lekker partijtje voetballen, maar verkeren vaak in een gevoelige leeftijdsfase. Zelfs bij de mini's in Dronten zag ik hoe een vader explodeerde tijdens een toernooitje. Hallo, waar gaat het over?