zaterdag 31 augustus 2024

Toen en nu

Toen ik 24 was klonk de muziek van de jaren 70 indrukwekkend mooi. Nu ik in de 70 ben, klinkt de herrie van 24 als ware sh*t. 

Het pleintje weer opgeruimd

Het was al weer een maand geleden, dat ik op het pleintje bezig ben geweest. Het gevolg was, dat er behoorlijk veel ongewenst groen tussen de voegen van de tegels groeide. Vandaag kreeg ik de geest en ben met een krabber, bezem, bladhark, een paar handschoenen en een lege GFT kliko het pleintje opgegaan.
Dankzij de stoeptegels kan ik systematisch te werk gaan. Ik deed telkens een strook van vier tegels naast elkaar. Ik ga dus niet als een kip zonder kop over dat pleintje rennen. Nee, want ik wil af en toe resultaat zien. In dit geval een van groen ontdane strook.
Tussendoor heb ik even lunchpauze gehouden. De
inwendige mens moet ook verzorgd worden. Daarna heb ik het werk afgemaakt. Rest mij nog de bolacacia's. Er hangen takken omlaag, wat hinderlijk is bij het passeren van de bomen. Met een heggenschaar in mijn omhoog gestrekte armen, loop ik even een rondje om elk van de drie bomen. Daarna is het opruimen geblazen. De klus leverde een bijna volle GFT kliko op.
Omdat de GFT kliko pas over twee weken weer geleegd gaat worden, wacht ik nog met het snoeien van het groen. Vier weken geleden stond het groen in bloei. Toen heb ik het snoeien ook al uitgesteld. Ik hoop maar dat iemand mij dan een zo goed als lege kliko aanbiedt.

Net als toen

Ach, ik was nog jong. Dus liet ik me soms maar iets wijs maken. Wist ik veel? Toen nog niet. Ooit deed ik een opleiding Communicatieve vaardigheden. Hij had te maken met mijn loopbaanontwikkeling. Ik ben er toen ook ingetuind. Bijna een hele week kregen de cursisten te horen, dat een bepaald persoon een zeer akelig iemand was. Wat denk je? Aan het eind van die week moest ik die persoon een interview afnemen. Je raadt het al, toen ik flink opgeblazen het gesprek aanging bleek ik te maken te hebben met een zeer aimabel iemand! 😅. Toen ik de video van het gesprek zag, voelde ik me wel erg ongemakkelijk. Maar ik was dus niet de enige, dus was er ook begrip.
Toen wij ruim 10 jaar geleden hier kwamen wonen, vonden een paar bewoners het nodig ons te waarschuwen voor andere buurtbewoners. Ik was toen wat meer ervaren en voorzien van enige mensenkennis. Achteraf blijken die andere buurtbewoners de enige normale (wat heet?) mensen hier te zijn. 😆 Hun gedrag herinnerde mij aan het beeld dat ik voorgeschoteld kreeg van de toenmalige Sovjet Unie. Dat was er zwartgallig. Alsof achter het IJzeren Gordijn zich enkel duivels ophielden. Maar na mijn bezoek aan Roemenië werd dat beeld volledig omgedraaid. Ik leerde dat in het beschaafde Westen veel duivels wonen.
Ook nu worden de jongere generaties een vertekend beeld voorgehouden. Gelukkig is er nu het internet, dat ons de andere kant laat zien. Al moet je daarvoor wel interesse hebben, wat meer nadenken en minder gamen. 😂

Weggegooid geld

Nu men toegeeft dat Rusland niet te verslaan is, wordt de hulp aan het corrupte nazi regime van Oekraïne stopgezet. De stunt van Zelensky in Koersk heeft bijna 8.000 Oekraïense militairen het leven gekost. Zal de 1 miljoen nog gehaald worden of komt er eindelijk vrede? Gaat Hongarije een cruciale rol spelen? En dan zijn er nog de miljarden euro's die bijgedragen hebben tot zoveel slachtoffers. Allemaal weggegooid geld, terwijl de armoede hier gegroeid is.

Slordigheden

Het gebeurt helaas vaker. Afgelopen donderdag heeft de afvalophaaldienst weer niet alle aangeboden kliko's geleegd!. Eerlijk gezegd snap ik het niet. Het aantal aangeboden kliko's staat verdeeld over twee delen opgesteld. Tussen de delen in bevindt zich een groen bak met een zeer lage begroeiing (kniehoogte). Het lijkt mij als je in zo'n vrachtwagencabine zitten komt aanrijden, dat je de twee delen zonder meer kunt zien. En weet je wat je te doen staat. Maar na het eerste deel geleegd te hebben rijdt de chauffeur weg. Vier gft kliko's zijn niet geleegd, twee zijn teruggenomen (foto). De dag erop werd het papier opgehaald (blauwe deksels). Dat ging dan weer wel goed.
Toen we na een week terugkeerden, lag de straat verderop bezaaid met zaagstof van kunststof; witte korreltjes dus en flarden plastic. Dichterbij zag ik dat een woning van kunststof kozijnen is voorzien. Het komt vaker voor dat klus- en/of timmerbedrijven buiten hun werk doen, maar de rommel niet opruimen. Even de bezem erover is er niet bij. Natuurlijk is het ook een verantwoordelijkheid van de bewoners / opdrachtgevers. Zij kunnen van de klussers eisen dat ze de boel voor de deur weer schoon achterlaten. Het zijn allemaal slordigheden begaan door medewerkers van bedrijven, die ik zelf niet snel zou vragen voor een klus.

Prisoner of love

vrijdag 30 augustus 2024

Ze blijven liegen

Tot op heden zijn de berichten van de Russisch media over de oorlog in Oekraïne behoorlijk betrouwbaar gebleken. Zo is de F-16 niet door een fout van de beste Oekraïense piloot maandag j.l. neergestort. De F-16 is neergehaald en dat levert de verantwoordelijke Rus een flinke bonus op. Anderen beweren dat het Oekraïens leger de 'eigen' F-16 heeft neergehaald met een eveneens Amerikaans Patriot systeem. Nou, dat zou helemaal een enorme blunder zijn. Hoe dan ook, van Oekraïense zijde wordt weer flink gelogen.
Ik kan me niet voorstellen dat je als ervaren piloot op een verkeerde knop drukt en het toestel vervolgens neerstort. Maar misschien zit er in de F-16 een 'suicide-button'. Want zo goed zijn die vliegtuigen ook weer niet. Als een toppiloot dit al overkomt, hoe zal het de andere piloten vergaan? Al eerder schreef ik, dat de snelle flink verkorte opleiding enkel tot problemen leiden kan.

Wat een prachtig beroep!

Berouw komt na de zonde

Tears on my pillow

Inside information

Omdat de deur van de meterkast onderaan klemde, heb ik die uitdaging ook maar aangepakt. Ik zag dat van de beide scharnieren de onderste koud op de deurpost geschroefd was. Die heb ik maar losgemaakt om hem wat in het kozijn te laten vallen. Na wat beitelwerk heb ik het scharnier weer teruggeplaatst. En zie : de deur klemt niet meer. Maarrrrr.....hij viel niet in het slot! Ik mag dan klein zijn, maar niet zo klein dat ik stand of zittend in de meterkast het slot zou kunnen controleren als de deur sluit.😄
Gelukkig heb ik zo'n handig digitaal cameraatje met een timer erop. Met de flits op actief en een 10 seconden instelling, heb ik het in de kast geplaatst en op de ontspanner gedrukt. Met de lens naar de sluiting van de deur toe. Met bijna gesloten deur zag ik de flits. Nieuwsgierig bekeek ik het resultaat. De foto onthulde het mysterie : de delen van de sluiting zaten niet op dezelfde hoogte. Ik heb het deel dat op de deur zat iets hoger geplaatst. De deur klemt niet meer en sluit zoals het hoort.

De laatste vakantiedag

Voor ons natuurlijk niet. We hebben immers altijd vakantie. 😁Tenminste, dat is het gevoel als je niet naar werk hoeft om aan allerlei verplichtingen te moeten voldoen. Maar ja, we zijn aan handen en voeten geboeid vanwege geld. Voor je het beseft zit je vast aan verplichtingen. Van sollicitatie- en/of meldingsplicht tot aan de opkomstplicht bij een werkgever. En dan de rest nog, zoals rekeningen betalen.
Vandaag gaan we weer naar ons huisje. Sonja is vanmorgen al vertrokken, want de Koffietafel wacht. Ze is dit keer met de auto gegaan. Vorige week kwam ze, ook vanwege de Koffietafel, op haar Stella. Op nog geen kilometer van hier kreeg ze toen een flinke hoosbui over haar heen uitgestort. Misschien is het vanmiddag als ik op haar fiets terugrijd mijn beurt.
We hebben vanmorgen de auto volgegooid met onze bagage. Ik hoef op de fiets alleen mijn laptopje mee te nemen. Maar ik wacht totdat de bewoners teruggekeerd zijn van hun vakantie. Ik heb als deadline 15.30 uur staan. Ze zouden rond 15.00 uur terug zijn. Maar misschien heeft de vlucht vertraging of komen ze in files terecht. Het is immers voor velen de laatste vakantiedag. Ik zit of lig niet op de bank te wachten. Er is hier nog best wel een en ander te doen.

Pluggen trekken

Voordat ik een muur of plafond ga schilderen of witten verwijder ik eventueel aanwezige pluggen als eerste. Ik vind het minder fraai staan als ik op een vlakke ondergrond uitstekende pluggen zie. Ik doe het verwijderen met behulp van een passende schroef, een tang en een plankje. Het laatste dient als ondergrond om de muur/plafond niet te beschadigen.
Ik draai de schroef een stuk in de plug en trek met een hefboom bewegingen de plug langzaam uit zijn holletje. Langzaam, om niet de omliggende stuclaag of glazuur van tegels te beschadigen. Om die reden pak ik de schroef naar mate dat ie eruit komt steeds lager beet met de tang. Zo blijft de schroef ook recht. In principe wil ik alleen maar een mooi rond gat zien. Het is telkens weer een leuk uitdagend klusje.
Als dat gelukt is gooi ik het gat dicht met plamuur, totdat de bovenkant egaal is met z'n omgeving. Als de plamuur droog is ga ik pas kwasten of rollen.

De Obama's, graaiende huichelaars

Heel even was ik in de veronderstelling dat Barak Obama als president grootste dingen zou doen. Vooral voor zijn zwarte landgenoten. Dat verkondigde hij immers geregeld in allerlei praatshows ten hij nog senator was. Maar eenmaal in het Witte Huis liep ie regelrecht naar de wapenkamer. Obama werd de bommenkoning. Als zwarte kreeg ie een Nobelprijs, maar voor zijn zwarte landgenoten heeft ie nul komma nul gedaan. De Obama's hebben wel heel goed voor zichzelf gezorgd. Al beweren zij anders. 

donderdag 29 augustus 2024

Ouwe lullen muziek -107-

Luistergenot!

Ik mag dan al heel lang geen gitaar meer gespeeld hebben, ik geniet er nog wel van. Naar dit soort muziek kan ik uren luisteren.

Storms never last

Een hit van Dr Hook. Deze cover vind ik ook mooi.

Slagers en hun eigen vlees

Het is natuurlijk belachelijk, dat een land als Amerika zogenaamd bemiddeld in een staakt het vuren in de genocide in Gaza. Amerika is een ordinaire medeplichtige aan de genocide. Maar met de verkiezingen in aantocht maakt Joe Biden zogenaamd een koersverandering. Vreemd is ook de anti-Palestijnse houding van iemand als Kamala Harris, die het nu plotseling opneemt voor de zwarte (?) Palestijnen of wat daar nog van over is.
De keren dat het moordlustige Israël betrapt werd op oorlogsmisdaden leidde ertoe, dat de Israëlische slager zelf onderzoek ging doen. Amerika en zijn kornuiten vonden dat prima.
Er zijn veel mensen die van mening zijn dat je een antisemiet bent als je tegen de genocide bent. Velen waren / zijn ook anti-Turks (Armenië). Dus ergens klopt dat antisemitisme wel. In mijn beleving is een antisemiet iemand die een hekel heeft aan Joden, omdat ze nare mensen zijn. Nou, dat klopt dan wel weer. Het is na WO2 een paar jaar rustig geweest, voordat de Joden weer nare dingen gingen doen. Gesteund door de VS, Engeland en de EU landen.

Dag privacy

Het is oorlog. Dus alles is toegestaan, al beweren sommigen van niet. Gaza is daar een voorbeeld van; burgers afslachten mag. In de digitale wereld heeft oorlog voeren nieuwe dimensies gekregen. Op afstand met onbemande bommenwerpers vliegen is er een van. Uiteraard wordt er ook gehackt. Met zowel positieve als nare gevolgen. Ook voor de privélevens van betrokkenen.

Racisme en de media

Een warme nacht

Het was na de warme dag ook een warme nacht geworden. Dat komt ook omdat we de deur van de slaapkamer dichthouden vanwege de twee dakhazen hier. We slapen altijd met geopend raam en zomers staat ook de slaapkamerdeur open. Dus dan circuleert de koelere lucht door het huisje. We hebben ook ventilatoren aan het plafond hangen en een airco. Hier is het dus wat anders.
He tis heerlijk om 's morgensvroeg buiten te zijn met Guus. Ik weet inmiddels dat ie 's morgens zijn grote boodschap doet. Tot die tijd mag ie van ons niet in de tuin. Als we buiten lopen schijnt de zon net op de toppen van de hoogste bomen. Het is dan erg stil. Het 'werkvolk' ligt dan nog op bed en daar houd ik rekening mee. Niet iedereen doet dat. Zoals mensen die met een auto iemand 's morgens vroeg komen ophalen. Ze toeteren dan. Soms meerdere keren, want er zijn ook notoire laatkomers. Ze zouden buiten moeten staan wachten. De buurt hoeft niet te weten dat je naar je werk gaat. Zelf heb ik er een keer een chauffeur van een schoolbusje op aangesproken. Dat deed ik omdat ik wist, dat de buurman voornamelijk nachtdiensten draaide.
Als het 's nachts zo warm is kan ik moeilijk slapen. Maar ook daar is een oplossing voor.
Tijdens een vakantie in Roemenië viel ik tijdens zo'n warme nacht in mijn korte broek en t-shirt in slaap! Omdat ik toen een goede nachtrust had genoten, besloot ik die outfit te dragen als ik naar bed ging. Ze werden mijn alternatieve pyjama. Sindsdien sliep ik ook tijdens de warme weken (rond 30 Celsius) goed.
Ik slaap niet lekker zonder deken of enkel onder een laken. Maar wel in een t-shirt en korte broek. Vreemd?

Ordnung muss sein!

Toen ik even in de meterkast moest zijn, trof ik daar een ietwat chaotisch beeld aan. Zeg maar een mix van spaghetti-bedrading en een berg plastic tassen. Daar kreeg ik de kriebels van. Dus ben ik meer structuur gaan aanbrengen in de kabels. Als eerste bekeek ik waartoe de kabels dienden. Ik zag kabels waarvan ik zeker weet, dat ze niet meer gebruikt worden. Dat waren voornamelijk telefoonkabels. Het leek wel op een telefooncentrale, zoveel kabels. Kabels met 6 of 8 draden waarvan er toen slechts twee (rood en blauw) gebruikt werden. Tenminste, zo was het bij ons thuis. Ik zag ook coax, de bekende UTP en de overbekende 230 volt draden. Er hing een modem te bungelen aan een van de vele kabels in gezelschap van een router. Omdat het modem en de router geen voorzienig hadden om ze te kunnen ophangen, heb ik ze maar op aanwezige ruimte geplaatst. Om te voorkomen dat ze daar van af zouden vallen heb ik kabelbinders gebruikt.
Daarna ben ik de overvloed aan kabels per apparaat / aansluiting gaan oprollen en daar een kabelbinder omheen gedaan. Weg met al die slierten! Met vlieg en kunstwerk heb ik de bedrading weten te ordenen. Een aantal wilde ik nog omleiden, maar ik nam niet het risico door kabels uit het modem te trekken. Er stond geen aanduiding bij de poorten. Ze waren enkel genummerd en er was geen documentatie. Dus het kan eigenlijk nog mooier.
Intussen pakte Sonja de berg met plastic tassen aan. Gewoon een grote tas nemen en daar de rest netjes(!) in opbergen. Al met al was ik anderhalf uur bezig om de meterkast weer overzichtelijke en opgeruimd te krijgen. Ik kijk er nu met een tevreden blik naar. Het was geen verzoek, maar een extraatje. Zeg maar een stukje toegevoegde waarde.

woensdag 28 augustus 2024

Discriminatie! Eh...

Al ruim 75 jaar ellende

Too girlie, girlie

Nog steeds actueel. Veel gefrustreerde mannen willen liever een vrouw zijn. Dan kunnen ze tenminste een keer eerste worden in een bepaalde tak van vrouwensport. Of zich legaal een vrouwentoilet of -kleedkamer ophouden. Brrrr! Eng volk.

Werk plannen

Vanwege het schitterende weer moest ik mijn klussen dus slim plannen. Ik ben niet van plan in een brandende zon buiten bezig te zijn. Dan ben ik liever binnen aan de slag, waar een airco aanwezig is. 
Met de beesten gaat het ook prima. De dakhazen zijn soms nogal wild. Ze rennen gewoon over mij heen! Alsof ik een meubelstuk ben. Wat dat betreft is de hond Guus heel erg relaxed. Misschien omdat ie zwart is? Of maakt deze bruine opa zich nu schuldig aan racisme? Over het algemeen luister ie vrij goed naar mij. Ook tijdens het wandelen.
Guus is wel een schrokop. Als ie zijn brokken krijgt, valt ie ze ook echt aan. Hij kauwt niet eens. Dus hebben we twee acties ondernomen. Een speciale voerbak om zijn aanvalsdrift te temperen en een groot bot om op te kauwen.
Het bos bevindt zich op nog geen 50 meter afstand van hier. Met het zonnige, warme weer is het daar heerlijk koel. De natuurlijke schaduw is veel fijner dan die van een parasol. Daarom begrijp ik het kappen van zoveel bomen in ons landje niet. Ten zij het kappen bedoeld is om de complottheorieën over de stijgende temperaturen en de CO2 te kunnen onderbouwen.

Een vrije dag verdiend!

Even wat anders. Nu Zelensky aan de verliezende hand is en bang is dat Oekraïne in Russische handen zal vallen, heeft hij Amerika zijn vredesvoorstel overhandigd. Ik weet niet in hoeverre de Russen daarmee akkoord zullen gaan. Immers, eerder heeft Zelensky i.c. Amerika Russische vredesvoorstellen en een van Zelensky (speciale missie van Boris Johnson) afgewezen. Reden voor Poetin om te zeggen, dat nu Rusland de vredesvoorwaarden zal bepalen. Logisch, vooral omdat Rusland de overwinnaar kan worden.
Zelf ben ik ook een winnaar. De klussenlijst is af en ik houd nog een anderhalve dag over! Ach, het was weer een project van mij, dat binnen de geplande
tijd opgeleverd wordt. Dit keer ga ik niet over het budget en wist ik ook niet hoe hoog dat was.
Ik stond vanmorgen al vroeg op de steiger om het beitsen van de klosjes af te ronden. De temperatuur was toen vrij koel het was droog en er was geen wind.
Daarna ben ik plinten gaan zagen. Dat is vrij gemakkelijk met zo'n zaagmachine, die ook in verstek kan zagen. Vrij gemakkelijk als je de boel goed opmeet. Tegenwoordig ga ik na drie keer meten alsnog in de fout! 😆 Hoe dan ook, ook het klusjes van de plinten mag ik als geslaagd beschouwen.
Tegen het middaguur was die klus ook geklaard. Vanmiddag ga ik het een en ander opruimen. Met name in de garage. Het lijkt wel alsof daar iemand flink tekeer gegaan is met allerlei gereedschap. Daarna ben ik de rest van de week vrij. Denk ik.

Van het oostfront

Koersk blijkt achteraf een val, een hinderlaag te zijn. Twee Oekraïense bataljons zijn omsingeld en geïsoleerd geraakt in communicatie met Kiev. Oekraïne verliest meer en meer terrein in de Donbas. Meer dan de Russen in eerste instantie wilde hebben voor hun veiligheid.
In Oekraïne hebben de Russische aanvallen de resterende energievoorziening een enorme klap toegebracht. De energievoorziening was al eerder bijna gehalveerd. De Russen hebben de slag te pakken hoe zij het beste westers wapentuig kunnen uitschakelen. De ene na de andere Abrams tank sneuvelt. Antireclame voor de Amerikaans wapenindustrie. In een onbevestigd bericht wordt de eerste F-16 als slachtoffer gemeld. Omdat Oekraïne veel Russisch wapentuig gebruikt, zijn de sterke en zwakke punten bij z'n tegenstander overbekend.

dinsdag 27 augustus 2024

Terang Boelan

Met een fraai stukje geschiedenis erbij.

Hè, hè, ik zit!

Het is al weer 17.00 uur! Ik heb bijna de hele dag gestaan en gelopen. Tussendoor een 15 tal minuten gezeten om wat te eten.
Ik begon met het beitsen van de klosjes die ik gisteren onder de dakgoot aangebracht heb. Maar de zon brandde dermate hard op mijn rug, dat ik bijna halverwege besloot te stoppen. Mij te heet. Ik ben maar naar binnen gegaan, waar mij andere klusjes wachtte. Een ervan was plinten aanbrengen tegen het plafond. Dat was al deels gedaan, maar nog niet echt af. Ook hier beschik ik over een grote werkruimte met allerlei gereedschap. Onder andere een zaagmachine! Ik kon dus ook verstekzagen.
Het waren twee soorten plinten : zelfklevende en die ik zelf moest plakken. Dat de zelfklevende van kunststof waren, vergat ik even. Dus in plaats van te zagen, sloeg de zaag het spul aan diggelen. Toen heb ik maar de metaalzaag gepakt. Tijdens het opmeten kwam ik erachter, dat ik zo'n 6 meter tekort had aan de plinten die ik zelf moest plakken. Dus dat werd een ritje naar de bouwmarkt.
Eenmaal terug besloot ik maar gelijk nogmaals gebruik te maken van de auto. Er stond hier een aanhangwagen met afval, dat naar de vuilstort gebracht moest worden. Weer terug, het was heerlijk rustig op het afvalstation, ben ik op ene ladder geklommen. Dit keer aan de schaduwkant van het huis. Ik wilde even een en ander op hoogte controleren.
Aan vochtsporen zag ik namelijk dat er ergens een lek moest zijn in de dakgoot. Dat was ook zo. Ik heb het dichtgesmeerd met speciale reparatiepasta. Staande op die ladder ontdekte ik nog twee scheurtjes. Ook die zijn gedicht. Nadat ik ik al het gereedschap had opgeruimd, ben ik gaan zingen onder de douche.

Opstaan met een kater

Het is een wat vreemde gewaarwording om me in de badkamer met een poes tussen mijn benen me te staan scheren. Er zijn hier behalve een hond ook nog twee dakhazen in huis. Het zijn katers. De ene is pikzwart, de ander is bont gekleurd. De laatste is een zeer brutaal beestje. Hij doet alsof ie hier de baas is. Maar dat ben ik dus (denk ik). Ik ging laatst een kijkje nemen op de zolder. Dat gebeurde via een vlizotrap. De zeer ondernemende bonte kat wilde ook naar zolder. Toen hem dat verboden werd, begon de jongeman zich hevig te verzetten. Het leek wel alsof ie mij van de trap af wilde gooien! Dus werd ie in z'n nekvel gepakt en subiet naar beneden gebracht. Er zit duidelijk een flinke kop op dat beest. Opvallend is dan wel, dat ie je graag opzoekt om aangehaald te worden. Ook als ik met de laptop bezig ben, zoekt ie me op om voor het toetsenbord te gaan zitten of liggen. Dat is soms vervelend, want dan zit ie vaak pontificaal voor mijn neus. Vandaar dat ie na een paar rondjes schuren tegen mijn benen, er tussen plaatsnam. Nee, ik weet echt niet of ie daar speciaal zat om omhoog te kijken.

In de val

Wie een beetje z'n algemene ontwikkeling bijhoudt, zal met z'n kennis geen enkele moeite hebben om anderen uit hun dromen te helpen. Het is erg opvallend geworden dat veel presentatoren en presentatrices enkel zitten te papegaaien. Hetzij via hun oortje dan wel op grond van hun eigen beperkte kennis van zaken. Hen wordt steeds vaker de oren gewassen, wat soms ook leidt tot een ontslag.
Soms neemt een presentator zelf ontslag, omdat z'n mond gesnoerd wordt door z'n werkgever. Candace Owens is een zeer verstandige en slimme vrouw. Ik luister graag naar haar. In dit interview blijft de blanke presentatrice maar doorzagen over racisme en huidskleur. Helaas is de presentatrice niet zo deskundig als haar gesprekspartner Owen. Owen zegt o.a. dat kleur niet belangrijk is, maar deskundigheid prevaleert. Ze heeft in dat geval ook een mening over Obama.
Let ook op de drammerige presentatrice, die graag zichzelf hoort met haar bekrompen mening en gebrek aan deskundigheid om een gesprek te leiden. Ze vult graag de visie van niet-blanken in. Zo zijn er velen die met open ogen en gebrek aan kennis en kunde in de val lopen.

Ouwe lullen muziek -107-

maandag 26 augustus 2024

Zusjes

Zo kan het ook

Soms hebben mensen vreemde wensen. Zo hoorde ik een vrouw zeggen, dat als ze in haar tuin staat zij tot in de verte een vrij zicht moet hebben. Alsof iedereen daar rekening mee zou moeten houden. Wat wil je als zo'n iemand 1,50 groot is? Dan mag je helemaal niets meer als buurtgenoten.
Mevrouw is weduwe en het lijkt erop alsof ze anderen de schuld daarvan willen geven. Als een buurman ten tijde van het ziekbed  vraagt : "Hoe is het met uw man?", dan vertaalt zij het in : "Is ie al dood?" Tja, met een dergelijke interpretatie is alles verkeerd. En dat was dus ook zo.
Nee, dan maar een weduwnaar die spontaan bij zijn buren aanbelt en vraagt : "Mag ik bij jullie koffie komen drinken? Ik voel me zo alleen." Zo kan het ook, in plaats van constant je buren in de gaten houden en klagen.

Het einde van de Joodse staat?

 Naar zeggen (de Israëlische regering zwijgt erover), zijn inmiddels ruim 2 miljoen Joden uit Israël vertrokken. Definitief. De verliezen aan Israëlische kant lopen flink op, terwijl Hamas nog steeds niet is verslagen. Recent hebben de verzetsstrijders het vizier gericht op Israëlische steden. Op dit moment is Tel Aviv het doelwit. Er zijn drone opnames gemaakt door het verzet van de verblijfplaatsen van het monster Netanyahu. Zijn zoon (veilig in Amerika) is ook een doelwit geworden. Het lijkt mij een goede zaak om het Israëlisch addergebroed dat als een tumor in de Arabische wereld aanwezig is wordt verwijderd. Meer Arabische landen nemen hun banden met Israël in heroverweging en zoeken toenadering tot Iran. Laat de Arabische wereld gewoon Arabisch blijven en niet de westerse cultuur willen opleggen.
In Gaza vallen steeds meer slachtoffers onder de moordende manschappen van de bezetter Israël. Zo ook op de West Bank, waar Joodse dieven en moordenaars (ook wel Settlers genoemd) op een mensonterende manier huishouden. Recent is een bus met settlers aangevallen.
Het Arabisch verzet heeft de Joodse bevolking ernstig gewaarschuwd : "Israël is niet meer veilig." Gisteren is de luchthaven Ben Goerion aangevallen. Er brak paniek uit en het schijnt er een chaos te zijn.
De politieke houding van Nederland en andere landen die Israël en de genocide steunen, brengt de eigen nationale veiligheid in gevaar. Blijkbaar vergeet men, dat wij veel vluchtelingen uit Islamitische landen hebben opgenomen. Deze kunnen zich vanwege een hoog oplopende verontwaardiging ontpoppen als 'terroristen' en via aanslagen zich tegen ons keren.

Een succesvolle start

Op de maandagochtend heb ik weer wat klusjes gedaan. Als eerste heb ik een aantal watervlekken behandeld met een voorstrijkmiddel. Al begon het feest met het schuren van het bladderend oppervlak. De vlekken / vochtsporen bevinden zich alle bij de dakvensters. Reden om die eens aan de buitenkant te inspecteren. Wat mij direct opviel was de hoeveelheden vuil in de afvoergoten rond de kozijnen. Bovenin had zich bij twee van de drie dakvensters een flinke hoop mos, aarde en/of zand verzameld. Die verzameling heb ik verwijderd. Het kan zijn dat door de opeenhoping het hemelwater een andere uitweg zoekt. Voor het overige kon ik geen lekkages vinden.
Ik zag wel dat de dakgoot ook eens leeggeschept moet worden. Zo zie je maar weer, van het een komt het ander.
De rest van de ochtend heb ik besteed aan het aanbrengen van de klosjes aan de balken onder de dakgoot. Ze dienen om straks de boeiboorden en de aftimmering mooi vlak te kunnen krijgen. Ik heb de klossen niet geteld, maar wel alle voorgeboord om splijten te voorkomen. Er is hier een aantal wespennesten. Toen ik een haag snoeide kwam er een flinke wolk wespen tevoorschijn. Omdat ik geen paniekvogels en ook niet bang ben, hield ik me stil. Een groot aantal zweefde weliswaar om mij heen, maar er gebeurde niets. Als ik wild had gaan zwaaien met mijn armen, dan was het anders afgelopen. De wespen verdwenen weer in het gebladerde. Daarna heb weer even gesnoeid, totdat ze weer tevoorschijn kwamen. Weer heb ik me koest gehouden, weer vertrok het volk in het gebladerte en weer ging ik snoeien. Al met al heb ik de struik weten te snoeien zonder gestoken te worden. Wespen zijn mooie en nuttige beestjes.
Tijdens het monteren van de klosjes onder de dakgoot, kwamen ook wespen van onder het dakbeschot naar buiten. Door gewoon rustig te blijven, bleven mij ook dit keer steken bespaard. Zelfs toen ik met mijn hand dicht bij de toegang bezig was. Ik stopte dan even met schroeven totdat ze weg waren.
De afgelopen 75 jaar ben ik slechts 2x door een wesp gestoken. Niet door dezelfde, hoor. 😁 De eerste keer was toen ik een jaar of 5 á 6 was. Ik wilde zo'n mooi beestje vangen met mijn blote handen. Dat vond de wesp niet fijn en kreeg Wimmie dus pijn. De andere keer was decennia later toen ik in de jaren 80 op de Honda CB550 Super Sport van Zeist naar Schoonhoven reed. Toen stak een wesp mij in mijn knie. Het arme beestje was onderweg bekneld geraakt tussen mijn knie en de tank.
Ik dood niet gauw insecten. Als ze in huis zijn vang ik ze. Meestal gebruik ik een glas en een stukje papier. Als ze in het glas zitten laat ik ze buiten weer vrij. De enige uitzondering daarop vormen de muggen. Dat komt omdat die beesten mij willen steken als ik slaap. Dat vind ik zo laf! Ik kan hun bloed wel drinken.....😜 

If Tomorrow Never comes

Amerikaanse schaamte

Ook Amerika en Engeland moeten verantwoordelijk gehouden worden voor de genocide in Gaza.

Dwarsliggers

Zondagochtend zat ik op de fiets. Het was heerlijk weer; niet te warm en niet te fris. Dus nog steeds in korte broek en t-shirt. Toen ik een tankstation naderde verlieten twee auto's de tank locatie. Hoewel er haaientanden aan de rand van de doorgaande weg aangeven dat het verkeer op de rijbaan voorrang heeft, reed de eerste auto pardoes de weg op. Ik gaf de chauffeur het voordeel van de twijfel, want het kon nog, zij het net aan. Maar wat denk je? De auto erachter reed gewoon de weg op, waardoor ik in de remmen moest. Omdat het raampje van het portier open stond, riep ik : "Wel even opletten meneer!" Dat had ik beter niet kunnen zeggen. Zijn botte reactie was : "Houd je bek, rot op!"
Verderop naderde ik twee kletsende tantes op het fietspad. Ze stonden elk aan een kant tegenover elkaar. Elk van hen had twee hondjes aan de riem. Die stonden met lange lijnen ook op het fietspad. Er was aan beide kanten geen voetpad naast het fietspad. Wel gras. Toen ik belde (een eenmalige ping!), keek een van hen mijn kant op. Daar bleef het bij, want het gesprek ging voort. Toen ik vlakbij was en nogmaals een belgeluid had laren horen, bleef een reactie uit. Ik moest zelfs stoppen! Ik zei : "Goede morgen dames, mag ik er langs?" Waarop de vrouw die mij gezien had zonder wat te zeggen aan de kant ging en haar hondjes naar zich toe trok. De ander bleef staan, zo ook haar honden. Ze had duidelijk maling aan mij. Toen ik mijn weg vervolgde dacht ik zuchtend : "O ja, Ik ben weer in Lelykstad."
Maar er kwam verandering. Toen ik verderop drie keer wandelaars passeerde, werd ik met een glimlach begroet. Het kan dus wel.
Er wacht ons een nieuwe week. Dus ook nieuwe kansen en uitdagingen. We gaan ervoor!

zondag 25 augustus 2024

Duurzaam?

Als men het over duurzaam heeft, dan ben ik gewoon terug in de tijd. Toen deden we al 'duurzaam'. Er was weinig geld, dus werden veel spullen gerepareerd. Vaak met onderdelen van soortgelijke dingen. De echt onherstelbare werden gekannibaliseerd, gedemonteerd om de nog goede onderdelen te kunnen hergebruiken. Toen heel gewoon, totdat de wegwerpmaatschappij zijn intrede deed.
Vandaag ben ik ook weer 'duurzaam' bezig geweest. Dit keer met een deurslot. Een zo op het oog ouderwets, zeer solide slot. Van de cilinder die erin zat, is de sleutel zoek. Omdat ik weet hoe zo'n cilinder in de slotkast bevestigd is, heb ik met een
boor een gat gemaakt. De cilinder met geactiveerde blokkering konden nu door het gat in de slotkast naar buiten gedrukt worden. Hoera! Er ligt hier een paar reserve cilindersloten. Een ervan heb ik gebruikt om het slot te testen. Het bleek wat vastgeroest te zijn. Met wat WD40 en lichte tikjes op het binnenwerk wat zou moeten bewegen, kreeg ik het mechanisme weer los.
Daarna heb ik de slotkast weer in de deur gemonteerd, de cilinder erin geschoven en vastgezet en het deurbeslag aangebracht. Het bleek dat de cilinder exact op z'n plaats moet zitten, anders draait de sleutel niet om. Dus dat was even de cilinder goed positioneren alvorens hem vast te zetten.
Maar goed, het slot werkt weer. Ik heb alleen twee nieuwe deurkrukken moeten monteren. Van de oude was de vierkante pen roestig en krom, Die heb ik toen met een hamer eruit moeten slaan. De nieuwe deurkrukken zitten zoals het hoort.

Okie from Muskogee

Als iemand de tekst wat aanpast kunnen we het woke-virus aankaarten die ons denkt te besmetten. We hebben geen drugs en alcohol nodig om feest te vieren. Militaire dienstplicht is niet verkeerd en we hebben geen seks voordat we een relatie beginnen en sturen geen naaktfoto, maar een pasfoto. Wij hebben geen behoefte om ons uiterlijk te veranderen, omdat we onszelf accepteren zoals we zijn.

Als vanouds

Heerlijk om vroeg op te staan en via de badkamer een ochtendwandeling te maken met een hond! Het is wel zo, dat ik nu de tijd in de gaten moet houden. Guus gaat 4x per dag uit. De laatste keer is slechts om even buiten zijn poot op te tillen. Ik begin nu een beetje zijn dagritme te kennen.
Guus vindt het maar niets als ik even uit beeld ben. Bijvoorbeeld om een boodschap te doen. Als ie mij 's morgens boven hoort lopen, gaat meneer zachtjes piepen. Hij ligt dan in de hal voor de trap. Guus is een mix. Veel van een zwarte labrador, maar wel hoog op de poten en de bouw van een Ierse setter. Guus is een slanke jongeman. Hij luistert vrij goed, al moet ie nog wel wennen aan zijn nieuwe naam. Voorheen werd ie Macho of zoiets genoemd. Guus klinkt totaal anders. Dan kijkt ie niet op of om. Als ik het woord Mats gebruik, kijkt ie wel. En wat het luisteren betreft : dat vind ik ook geen probleem. Ik luister heel soms ook niet 😁.
Buiten is Guus goed handelbaar. Ik laat hem liever niet loslopen, omdat ie hier nog niet lang in huis is. Aan de riem gedraagt Guus zich erg goed. Niet voorbeeldig, maar net zoals ik als ik aan een riem zou lopen.

Ouwe lullen muziek -106-

De snelle leugen versus de waarheid

Japan heeft sancties aangekondigd tegen Israël vanwege de genocide in Gaza.

Al aardig wat gedaan

Sinds onze aankomst hebben we al aardig wat gedaan in en rond het huis. Het zijn over het algemeen klusjes om al verrichte werkzaamheden van een finishing touch te voorzien. Zo moeten er nog een paar plintjes geplaatst worden, hier en daar wat kieren / aansluitingen afgewerkt worden (o.a. met kit), wat plamuurwerk en aanbrengen van een voorstrijkmiddel, voordat er geschilderd kan worden en wat spullen opgehangen worden.
Net zoals bij het recreatiehuisje ga ik ook hier blokjes aanbrengen op de dakbalken t.b.v. de afwerking met canexel of keralit onder de dakgoot. In die dakgoot zit ook een kleine lekkage. Ik zag ook een ladekast die om herstel vraagt. Er is ook nog wat snoeiwerk. Sonja is daar al mee bezig geweest. Het wordt weer een mooie week!

I saw the light

 Hoewel ik christelijk opgevoed ben compleet met christelijk onderwijs, de zondagsschool, de kerk, de catechismus en de zondagsrust, beleid ik het op een andere manier. Niet de gangbare met de kerk, maar zonder kerk en een gematigde zondagsrust. Het laatste vanwege mijn gedachte dat ik ook op die dag allerlei kalveren uit diverse putten niet redden. Ofwel aan mijn klusverslaving tegemoetkomen.
Zoals bekend heb ik me losgemaakt van de kerk, maar het geloof zit diep geworteld. Daar maak ik me niet van los, dat gaat gewoon niet. Het is wel zo dat ik kerken bezoek. Opvallend genoeg zijn dat RK kerken. Maar dat maakt mij niet uit. He tis een fraai gebouw, waar ik even rondkijk en kaarsjes aansteek te nagedachtenis aan al mijn overleden dierbaren. En dat zijn er nogal wat.
Om onduidelijke redenen valt er telkens weer een soort last van mijn schouders als ik zo'n gebouw betreed. Alsof er een heel nieuw iemand staat. Alsof ik weer schoon gespoeld ben.
Er zijn mensen die geen christelijke opvoeding hebben gekend. Die zagen het licht later. 

zaterdag 24 augustus 2024

Prachtige bas loopjes

Toen ik deze cover van Chuck Berry de eerste keer hoorde was dat begin jaren 70. Het stond op een verzamel LP met C&W muziek. Wat mij erg beviel en opviel was de bas. Wat een prachtige loopjes! Alleen al daarom luisterde ik geregeld naar deze cover.

Van het oostfront

Vanwege de enorme successen van het Oekraïens leger in Koersk, heeft de NAVO uit voorzorg troepen richting Rusland gestuurd. 😟 Onzin natuurlijk! Het Oekraïens leger wordt weggejaagd en weggevaagd uit Koersk, tot grote schrik van het oorlogszuchtige Amerika aka NAVO dat blijft hangen in de Koude Oorlog fobie als zou Rusland heel Europa willen veroveren. Dus is er een paniekreactie van Amerika, met de bedoeling de hetze tegen Rusland levend te houden.
De Russen hebben tientallen depots met westers oorlogsmaterieel vernietigd inclusief commandocentra van het Oekraïens - Amerikaans /Navo leger. Op het slagveld zijn met name Abrams tanks en Himars installaties het slachtoffer geworden van Russische aanvallen.
De NAVO maakt geen kans tegen de Russen. De Russen zullen voor hun eigen land opkomen. De militairen van de NAVO doen dat voor Joe Biden en Mark Rutte. Naar zeggen heeft Zelensky Oekraïne verkocht aan Amerika, dat nu wil acteren alsof het eigen VS grondgebied wordt aangevallen. Hopelijk gaat het corrupte Oekraïne snel op de knieën, anders moeten de westerse belastingbetalers nog miljarden meer ophoesten

Op de linker zij

Omdat ik van origine linkshandig ben, dacht ik dat ik daarom ook graag op mijn linker zij lig en slaap. Ik begin liggend op mijn rug. Dan draai ik op mijn rechter zij, totdat ik op de een of andere reden geroepen word om me om te draaien. Als ik me dan op mijn linker zij draai, voel ik de vermoeidheid wegstromen en val ik in slaap. Dat alles vindt plaats binnen een minuut of 10.
 Wat mag ik van deze video geloven? Ben ik daarom de volgende ochtend zo goed uitgerust en heb ik daarom zoveel zin in de nieuwe dag?

vrijdag 23 augustus 2024

Een vakantieliefde

Is er ergens een overzicht van de geheime routes die leden van het koninklijk huis volgen? Ik wil namelijk liever niet opgepakt worden als ik op mijn fiets rijd.
Vandaag ontmoette ik mijn nieuwste vakantieliefde. Hij, ja hij, heet Guus. Vanmorgen ben ik naar z'n huis gegaan. Na een hartelijke begroeting hebben we samen een wandeling gemaakt in het bos. Hij keek mij geregeld aan met z'n trouwe honden ogen. De komende week zijn we een stel. Er lopen hier ook nog twee dakhazen rond. Ook zij moeten verzorgd worden.
Guus is pikzwart. Of mag ik dat niet schrijven, omdat het onder profilering valt? Guus is een herplaatser. Guus is niet zuiver op de graat. Hij is een bastaard.
Zelf hebben wij ook eens zo'n arme ziel als herplaatser gehad. Vaak worden rotsmoezen gebruikt om van een huisdier af te komen. Volgens mijn info is Guus hetzelfde overkomen : van hot naar her overgebracht. Maar ik weet zeker dat ie nu eindelijk zijn definitieve plek heeft gekregen.
Toen we vanmorgen door het bos wandelden, kwamen we een herder tegen. Mevrouw ging vlug een zijpad in, terwijl ze aan de riem de herder mee sjorde. Een commando werkt blijkbaar niet.
Wat is er toch met die Duitsers? Bijna elke andere hond heeft een hekel aan dat ras. Zelfs als ze nog nooit met elkaar een confrontatie aangegaan zijn. Tenminste, dat zijn onze ervaringen. Afgezien van een rukkende herder in het bos gebeurde er dus verder niets. Ik heb geen melding gedaan, omdat het niet in een trein gebeurde.

Geen Chinees meer?

Iemand kwam op het idee om Chinese koks het land uit te zetten. De reden : "Wat Chinese koks doen, kan ook door Hollandse koekenbakkers gedaan worden!" 😂😂😂 Het gevolg was teruglopende kwaliteit van het Aziatisch eten en wegblijvende klanten. Sindsdien zijn veel Chinezen snackbars gestart : kentang goreng!
Men heeft het vaak over de multiculturele samenleving. Die is totaal mislukt wat te wijten is aan de politiek van afgelopen 15 jaar. Het goede culturele dat er nog was, heeft men ook maar de nek omgedraaid. Nu is er dus een schrijnend tekort aan Chinese koks.
Hoe lastig Aziatisch koken is, blijkt wel uit het feit dat ik het niet kon leren van mijn lieve moeder. Dat kwam, omdat zij niet de westerse kookroute volgde van : een 1/2 theelepel dit en 20 ml van dat en 150 gram vlees enz. Nee, het was telkens : een snufje, een kwart handje, een scheutje, ietwat en een tikkie enz. en dan ook nog al die kruiden kennen. Daar snapte ik als leergierig iemand weinig van. Laat staan Hollandse koks.
Misschien kunnen de Chinezen nog stand houden met pizza goreng, hutspot rames, babi patat, ajam kapsalon en een Haags broodje aap. Vooral dat laatste zal een enorm succes worden, want daar zijn de meeste Nederlanders heel erg dol op.

Intelligentie en opleiding in de VS

Het percentage zal inmiddels al flink gestegen zijn gezien de populariteit van mensen als Biden, Blinken en Harris. 😂

Democratie

Het is net als een geloof. Er waren tijden waarin mensen zich moesten laten bekeren. Zo niet, dan werden ze uitgesloten of zelfs gedood. Dat was toen al de beschaafde, christelijke manier van anderen hun wil opleggen. Waarom moete iedereen het beschaafde Westen volgen? Zo beschaafd is men niet.
Al een tijd is het nieuwe geloof de democratie. Wie niet democratisch is kan aangevallen worden. Dus men mag niet kiezen voor een andere vorm.
Huichelaar Kamala Harris heeft tot nu toe onder Joe Biden de genocide gesteund, maar straks.... als de genocide is afgerond, dan gaat ze de Palestijnen helpen. Hoor al haar domme en hypocriete volgers eens juichen.

DNA test verplicht

Niet alleen omwille van de gezondheid ook omwille van de legitimiteit is het tegenwoordig dat er een DNA test uitgevoerd moet worden. Dat is de enige manier om de biologische vader van een kind onomstotelijk vast te stellen. Veel vrouwen vieren feest met allerlei dekhengsten. Dat soort vrouwen zijn enkel uit op sperma en geld. Ze geven niets om een man. Dit is maar een van de vele gevallen, waaruit blijkt hoe ziek sommige vrouwen zijn. Gelukkig krijgt ze op haar donder van de rechter. 

Corona leugens en bedrog

Vertrouw mij

Als ik politici hoor zeggen : "Vertrouw mij, want ik....." dan krijg ik al de kriebels en ga er vanuit een leugen te horen.
Ik ben wat dat betreft niet de enige die er zo over denkt. Iemand als Reagan zal nooit president meer kunnen worden. De deep state elite geeft de voorkeur aan trekpoppen van politieke groeperingen die hun plannen steunen.

Nog even vakantie

Nog even om in vakantiestemming te blijven. Voor velen is het de laatste vakantiedag. Heet van de naald :

Boycot Israël

Little Johnny

Magie

Inpakken en ....

weer wegwezen. Gisteren hebben we weer onze bagage klaargezet. Ja, we gaan weer met vakantie. Dat is het leven van dit stel AOW'ers. Het is dit keer een 'werkvakantie'. We gaan op een huis en een paar huisdieren passen en ook wat leuke klussen doen. Het klussen is overigens een bezigheid, want het is geen verplichting. Maar zoals je weet kunnen wij nu eenmaal niet stilzitten.
Dit keer zal er minder gefietst gaan worden. Hooguit om boodschappen te gaan doen. We hebben al kennisgemaakt met de beesten en de eventuele klussen.
Ik ben zelf alvast op pad gegaan, want de hond moet vanwege het zeer vroege vertrek van de eigenlijke bewoners nog voor z'n ochtendwandeling naar buiten. Sonja komt later, want de Koffietafel gaat ook gewoon door. Ze komt dan op haar pakezel, Stella. Ik zou haar ook alsnog kunnen ophalen, maar ze wil gaan fietsen.
Ons huisje wordt trouwens niet leeg achtergelaten, hoor. Iemand vervangt ons. Telkens weer.

donderdag 22 augustus 2024

Wat mooi!

Deze video doet me denken aan de eerste dagen dat ik op Curaçao naar school ging. In mijn 6e klas zag ik (12) natuurlijk veel Antilliaanse kinderen. Mijn bewondering ging vooral uit naar al die mooie, donkere meisjes. De meesten waren ouder dan ik, dat wel. Sommigen wel 4 jaar ouder. Maar daar had ik wel begrip voor. Ze moesten immers pas op hun 6e jaar de Nederlandse taal leren. En dan ook nog in die vreemde taal les krijgen, lezen, schrijven enz. Eigenlijk te gek voor woorden.

Van het oostfront

Zelensky's noodgreep pakt totaal verkeerd uit. Oekraïne heeft in en rond Koersk al duizenden manschappen verloren. Het gevolg van zijn domme zet kan zijn, dat het niet alleen blijft bij een inlijving van een groter oostelijk deel van Oekraïne. Het Oekraïens volk gaat een zeer slechte winter tegemoet.
Oekraïne verliest een belangrijk militair strategisch steunpunt nu de Russen ook Pokrovsk innemen. Daarbij zijn veel Oekraïense militairen op de vlucht geslagen. Sommigen weigeren verder te vechten en hebben zich overgegeven aan 'hun Russische broeders'. Schoorvoetend wordt de nederlaag in de Donetsk al door Oekraïne toegegeven.
Russische luchtmacht heeft weer veel militaire depots en andere strategische doelen vernietigd. Naarmate het Oekraïens leger binnen de Russische grenzen actief geworden is zet Rusland alsmaar modernere wapens in die tot massavernietiging leiden. Complete legereenheden worden weggevaagd. Dat Oekraïense militairen op hun vlucht bruggen opblazen, wordt in het Westen vertaald naar 'Oekraïense successen'. Volgens de westerse media is Oekraïne aan de winnende hand. De feiten vertellen anders.

Ook te wijten aan jullie steun

Ik zit nog steeds te wachten op het moment waarop naast Netanyahu c.s. ook Mark Rutte c.s. voor het ICJ gedaagd worden vanwege de Toeslagenaffaire. Poetin wel dagen vanwege de 'ontvoering' van kinderen, maar onze eigen politici niet? Ordinaire klassenjustitie!

Een gewaarschuwd mens

Een BBQ tafel

Toen ik het bevestigingsmateriaal van ons oude bed zag, dacht ik gelijk aan een klusje. Ik heb nog wat resten van de steigerhouten tuinbank. Met die planken wilde ik een BBQ tafel maken. In eerste instantie dacht ik aan een blad, dat met scharnieren aan de schutting bevestigd zou worden. Maar ik vond het niet zo aantrekkelijk om tegen een neergeklapt tafelblad aan te kijken. Zo vaak gebruiken wij de BBQ ook weer niet. Maar dankzij de bevestigingsdelen van het bed, kan ik de tafel na gebruik 'loshaken' en wegzetten.
Gelukkig had ik nog drie steigerhouten planken van gelijke lengte. Daar heb ik samen met wat houten latten (ook van de tuinbank) een tafelblad
van gemaakt. Aan het blad heb ik twee dragers (met haken) geschroefd. De plaatjes / houders met de ogen heb ik tegen de schutting geschroefd. Op een mooie werkhoogte. Het moest natuurlijk wel allemaal waterpas zijn, wat met al dat hout niet gemakkelijk is.
Als (schuingeplaatste) poot heb ik een balkje gebruikt dat als schoor dient. Bovenaan wordt ie achter een extra plankje gevangen gehouden. Zodra ik weer eens een metalen plaatje tegenkom tijdens de demontage van cv ketels, maak ik dat passend voor onder de BBQ op de tafel. Dat wil ik om het blad te beschermen tegen de hitte van de BBQ.
Als het tafelblad en de poot verwijderd zijn, blijven alleen de beide houders zichtbaar. Ze zijn vallen niet zo op. Over een kromme rug tijdens het BBQ'en hoor je ons niet meer klagen. 


Hond op de camping

Zoals gezegd waren er op de camping relatief veel honden. Opvallend genoeg was er slechts één die voortdurend blafte. Dat beest zat tegenover ons. De hond blafte om alles en nog wat. De ene keer hoorde ie blijkbaar iets, de andere keer zag ie iemand of iets. Hij was erg alert.
Dat een hond soms even blaf is geen probleem.
De eigenaar informeerde bij ons naar het geblaf van zijn hond, toen hij na afwezigheid weer terugkeerde. De hond bevond zich al die tijd (meer dan 4 uur) gewoon buiten achter een hekwerkje. Hoewel wij toen het geblaf kenbaar gemaakt hebben aan de eigenaar, nam hij geen maatregelen. Ook in aanwezigheid van de baasjes wordt de hond als ie blaft niet gecorrigeerd / gedisciplineerd.
Het was zelfs zo, dat als zij achter hun caravan in de schaduw gingen zitten, de hond al blaffend aan de voorzijde achterbleef.
Voor zulke eigenaren zou een extra hoog tarief gehanteerd moeten worden. En anders wegsturen.

Ouwe lullen muziek -105-

De ontmaskering

Voor wie het nog niet begreep :

Face to face

woensdag 21 augustus 2024

Ook Joden

Deep state Nederland

Rain

Het echtelijk bed

Omdat we de mogelijkheid kregen om gratis ons bed te vervangen, hebben we besloten dat dan ook te doen. Het oude bed had een ombouw, die de ruimte onder het bed volledig afsloot. In een klein huis als het onze is dat jammer. De 'nieuwe' ombouw staat op poten. Dus kunnen we ook gebruikmaken van de ruimte onder het bed. Een nadeel is dan wel, dat zich ook daar stof kan gaan verzamelen.
Na verwijdering van de oude ombouw lag er weinig stof. Dus dat kan gaan veranderen. De oude, houten ombouw heb ik gelijk maar met de decoupeerzaag gehalveerd. Dat maakt het vervoer naar de vuilstort
een stuk gemakkelijker. Ik heb wel al de 'ijzerwaren' (montageplaten en schroeven) verwijderd. Die houd ik liever even apart. Wie weet zit ik tijdens een klusje om dat soort spul verlegen.
Daarna heb ik het nieuwe bed geïnstalleerd. Het is van metaal en kon op eenvoudige wijze gemonteerd worden. Vooraf had ik wel even de maten opgenomen. Om te voorkomen dat ik het bed gemonteerd heb en dat de lattenbodems dan niet zouden passen. Maar de maten waren correct.
Omdat ik alleen thuis was, heb ik met wat kunst- en vliegwerk de bodems eerst op en vervolgens in de ombouw kunnen plaatsen. Vanwege de motoren wogen ze nogal wat en ik wilde per se niet mijn rug iets aandoen.
Tussendoor moest ook een bedlampje verplaatst worden. De bovenkant van het hoofdeinde kwam precies tegen de lampen aan. De oude gaten heb ik met plamuur dicht gestreken. Toen de prinses weer thuis was, zijn de matrassen enz. erop gegaan. Ze weet hoe of wat om niet de erwt te voelen. 😅
Ik ben benieuwd of het nieuwe bed 's nachts geluiden produceert. Misschien kan ik het beste een spuitbusje met WD40 op mijn nachtkastje zetten. 't Is weer eens wat anders. 😐

Politie Rotterdam

Het zoveelste negatieve bericht over de cultuur bij de politie. Dit keer in Rotterdam. Je kunt je indenken dat als politiepersoneel zo met de eigen collega's omgaat, hoe ze over burgers denken en hoe ze die behandelen.
Ik herinner me nog een korpschef in Flevoland. Wijbenga is nu werkzaam in Rotterdam als wethouder. Naar aanleiding van klachten over de werksfeer bij zijn korps zei Wijbenga destijds : "Dat is nu eenmaal onze cultuur." 😒
Over het algemeen genomen is de werksfeer bij overheidsinstanties vaak beneden niveau. Logisch, want ledigheid is des duivels oorkussen.

Agressie

Mensen zijn gefrustreerd en hebben korte lontjes. De ikke-maatschappij van verwende mensen die niet kunnen communiceren en geen zelfbeheersing en fatsoen kennen, wordt alsmaar onaangenamer.

Hart op de tong

Men zegt soms ook 'een flapuit'. Maar ik vind dat woord een negatieve lading hebben. Een flapuit gaat richting de roddelpraat en zo. Wat niet wegneemt, dat iemand met veel kennis en/of ervaring of gevoel(!) op grond daarvan zeer snel kan reageren.
Dat ik het hart op de tong draag is ook iets wat ik naar voren bracht als ik mezelf introduceerde. Over het algemeen vond men dat fijn; men wist waar men met mij aan toe was. Maar niet iedereen was / is daar gelukkig mee. Vooral als het een confrontatie met hen zelf betreft. Al ben ik nooit in een welles - nietes situatie terecht gekomen. Feiten zijn feiten, klaar. Ik had wat dat betreft altijd concrete voorbeelden voor handen. Het betrof altijd gedragingen en niet de persoon. Maar ja, er zijn er die dat onderscheid niet kunnen / willen maken. Dus voelen zij zich persoonlijk aangevallen. Ze zijn 'in overtreding' maar willen daarop niet aangesproken worden. Met gevolg dat ze niet tot verandering / verbetering komen. Mensen maken fouten, maar zij blijkbaar niet. Het zal wel om die houding zijn dat ze het raar vonden dat ik mijn eigen functioneren bij hen ter discussie stelde. Ik bedoel : ik ben ook maar een mens. Met het hart op de tong.

Geen enkel besef

Het kan zijn dat het nepnieuws is. Maar het maakt er de intentie erachter niet minder om. Daarom schrif ik erover. De jongere generatie heeft er totaal geen idee van, wat er door hun (groot)ouders gedaan moest worden om hen een beter leven te kunnen bieden.
Om die reden werd aan de kinderen een filmpje getoond van de noeste arbeid die door hun (voor)ouders verricht werd. De omstandigheden waren ronduit bar en boos, de werktijd lang en het loon schamel. Een inkomen dat net genoeg was om vooral hun kinderen te voeden en te kleden en om zelf net niet dood te gaan.
Als ik om me heen kijk zie ook ik dat de jongere generatie totaal geen benul heeft van wat er door hun ouder(s) gedaan moet worden en in welke omstandigheden om hen te voeden, te kleden, onderwijs te laten volgen en hen een pleziertje te gunnen. Het is allemaal zo gewoon en vooral onbelangrijk. Het is voor kinderen tegenwoordig enkel een kwestie van geregeld je hand ophouden, het geld over de balk smijten en vervolgens weer je hand ophouden. Wat staat daar tegenover? Niets. O nee, ondankbaar en respectloos gedrag. Een steentje bijdragen, ook al is het heel klein, komt niet eens bij hen op. Vraag het hen maar niet, want wordt als kwetsend ervaren met de verontwaardigde reactie : "Waarom??" of "Daar heb ik geen zin in."
Onze kinderen moesten het meeste verdienen. Met kerst, een verjaardag of met Sinterklaas kregen ze iets. Maar eigenlijk ook weer, omdat ze het verdienden.
Over het algemeen weet men niet eens wat iemand die de kost verdient precies doet en wat hij/zij daarbij moet doorstaan. Als ik vrouwen hoor zeuren over 'mannen zijn overbodig', dan weet ik dat zij de ergste nitwits zijn. Ze beseffen zelfs niet eens wie er oorlogen uitvechten, wie hen beschermen, wie de infrastructuur maakt en onderhoud enz. De mouwen opstropen is hen vreemd. Ze willen enkel mooi zijn, hun hand ophouden en shoppen. Ze zouden aan hun lot moeten worden overgelaten (door mannen). Dus zeur niet als een partner van (over)werk weer thuiskomt. Zorg dat hij welkom is in een aangename omgeving. Dat betekent dat ook aanwezige kinderen daarin een rol hebben. Al was het maar hun eigen rommel opruimen. Zo verdienen ook zij wat ze krijgen.


dinsdag 20 augustus 2024

Typisch Duits?

Als kinderen in de jaren 50 werd ons vaak ingeprent dat Duitsers slechte mensen zijn. Ze verdienden niet onze hulp. Aan de andere kant deed ik op aangeven van mijn moeder wel stiekem boodschappen voor een gedeserteerde Duitse militair. Een van de opmerkingen die ik me uit die tijd nog herinner was : "Als een Duitser een uniform aan heeft, verandert ie in een slecht mens." Dat werd door volwassenen gezegd. Gelukkig leerde ik later dat er ook aardige Duitsers zijn. Of deden ze alsof? Zit het in het Duitse bloed?

Einde vakantie

De vakantie is nog niet voor iedereen voorbij. Hopelijk hebben de vakantiegangers kunnen bijtanken, zoals dat heet. Ook voor hen die thuis gebleven zijn, hoop ik dat. Niet iedereen kan of wil met vakantie. Er zijn er ook die geen geld hebben en toch op vakantie willen gaan. Dus lenen ze geld. Ze halen een extra last op de schouders om een andere proberen kwijt te raken. Maar ach, ieder zijn ding. Wij proberen ons leventje licht en luchtig te houden, zonder problemen. Tijdens mijn loopbaan merkte ik dat er ook mensen zijn die het belangrijk vinden om over hun dure vakantie op te scheppen. Soms zei ik na zo'n verhaal dan gekscherend : "Wij waren ook een dagje in Katwijk aan Zee."
Het is net als met de wintersportvakanties. Ze leggen veel geld neer, maken een behoorlijke reis om daar in de kou een been te breken. 😆Ik blijf in de winter toch maar liever thuis.
Gisteren waren de jongste kleinkinderen bij ons. Op mijn vraag waar zij met vakantie naartoe zouden gaan, zei de oudste "Naar Zuid-Frankrijk" terwijl de jongste zei "Naar Zuid-Afrika." Ik zie ze al op Schiphol staan. Met hun koffertjes elk bij een andere balie. 😅

Caravelair klusjes

Vanmorgen ben ik wat klusjes aan de caravan gaan doen. Ik heb tijdens de vakantie (ik hebben altijd vakantie 😅) weer wat aantekeningen gemaakt. Weer kleinigheden. Ik had aan de buitenkant een doos gemaakt met aansluitingen voor een coaxkabel en een voor 230 volt. Erg handig. Ik moest de ingebouwde doos nog steeds wat afwerken met polyester plamuur. Van fijn gaas en polyester heb ik de doos zelf op maat gemaakt voor beide contacten. Maar nog steeds niet verder afgewerkt. Morgen ga ik het geplamuurde deel schuren en dan is ie klaar.
Tijdens onze afwezigheid zijn de stickers met de tekst Caravelair bezorgd. Die heb ik op de achterkant van de caravan geplakt. Uiteraard na eerst de boel goed opgemeten te hebben, want ik wilde hem in het midden en recht geplakt zien. Ik heb speciaal een bescheiden formaat gekocht. De originele vind ik nogal overdreven groot.
Het alu profiel waaraan het afvalbakje nu hangt, had k met 2 schroeven in de alu deurlijst vastgezet. De schroeven heb ik verwijderd en vervangen door popnagels. Die zijn veel platter dan de koppen van de schroeven. Omdat ze achter de rubberen afwerkrand zitten, vallen ze nu niet meer op. Dus geen bobbels meer in het rubber.
Daarna heb ik de ramen en de raamuitzetters nogmaals opgemeten. De huidige raamuitzetters zijn versleten. Ik moet de lengte weten en de afstand tussen de schroefogen. Da kan ik de juiste types bestellen. Ik vervang ze gelijk maar allemaal, want de overige houden de ramen niet in alle standen geopend.

Gaza cijfers

Hier en daar zie en hoor ik in het westers nieuws het woord genocide opduiken. Vaak laat men die uitdrukking door geïnterviewden openlijk gebruiken. Presentatoren spreken nog steeds over 'oorlog' en zien Hamas nog steeds als een terreurgroep. Israël is een bezetter en Hamas een verzetsgroep. De zender Al Jazeera maakt dagelijks bekend hoe de genocide gepleegd door Israël in Gaza en op de West Bank verloopt. De trieste cijfers zijn als volgt :

GAZA

Doden     40.139 waaronder 16.430 kinderen (de uitzetting van Mikael is veel erger dan de ruim 1.100 verdwenen kinderen van de Toeslagenaffaire)
Gewond  92.700
Journalisten e.o. media medewerkers 169 (geen westerse collega die zich daar druk over maakt)
VN hulpverleners 207 (ook de VN houdt het bij praten, wetende dat de Joden tot op heden alle VN resoluties genegeerd heeft)

WEST BANK

De Joodse pogroms daar (door het Israëlisch leger en settlers) hebben tot nu toe geleid tot :

Dood         635
Gevangenen > 10.000 waarvan 60 overleden na mishandelingen
Aantal gewonden onbekend
Bekend is dat Joodse settlers daar ook kinderen mishandelen, o.m. door hun benen en/of armen te breken.

Sinds maandagochtend zijn binnen 24 uur weer 35 Palestijnen gedood.

De Amerikaanse politiek is erop gericht de Joden hun genocide te laten afronden door de besprekingen te traineren. De wapenstroom naar de Joodse moordenaars blijf top gang. Het is enkel te wijten aan de steun van Westerse landen, dat de genocide gewoon doorgaat. Anthony Blinken heeft het tijdens persconferenties flink te verduren vanwege zijn leugens. Amerika c.s. baden zich in Palestijns bloed. Hitler is gereïncarneerd inclusief zijn ideeën. Het nazisme krijgt alle kans tegen de mensheid.