zondag 3 november 2013

Unicum - BAS

Zaterdagmiddag zijn Mike en ik naar een voetbalwedstrijd van Unicum gaan kijken. Het was niet bepaald mooi weer, maar dat mocht de voorpret niet drukken. We reden het terrein op en zagen aan de drukte langs de lijn en de cameraopstelling van Omroep Flevoland bij welk terrein we moesten zijn.
Ik keek nog even goed om me heen, want ik had geen Kassa iets dergelijks gezien om de toegangsprijs te storten. En dus was deze wedstrijd blijkbaar gratis toegankelijk!
We zagen een op en neer gaande wedstrijd met weinig echte kansen. Die deden zich wel in de twee helft voor en dan met name voor de club uit Biddinghuizen. Beide partijen legden goed verzorgd voetbal op het kunstgras, maar het compacte spel bood weinig mogelijkheden. Er werd niet gescoord. Het blijft een opvallende situatie dat een dorpsclub (met alle respect) als Bas stadsverenigingen als SV Lelystad van het veld veegt en stadgenoot Unicum in bedwang weet te houden. Door het sombere weer slaagde ik er niet in om een paar fatsoenlijke foto's te maken.De SV verloor weer. Dit keer met 2-0 (zucht).