dinsdag 5 november 2013

Op herhaling of?

Of gewoon een andere kopen? Ik heb het over een motorfiets. Zal ik een andere kopen of mijn huidige CBX aanpakken? Om mij onduidelijke redenen heb ik zin om weer eens iets anders te gaan doen. Misschien omdat ik dit jaar 65 word? Ik ben zeker niet uitgekeken op mijn trouwe CBX 750. Maar ergens kriebelt het. Het zou leuk zijn om mijn laatste(?) motor weer een Benelli te laten zijn. Met dat merk is mijn motorleven in 1970 begonnen. Maar ik vind die moderne dingen van dat merk helemaal niets aan. De eveneens Italiaanse Moto Guzzi V7 Racer vind ik wel een gelikte retro racer.
In een Duitse catalogus zag ik een voorbeeld van een omgebouwde Honda 750. Het leuke was dat niet alleen de bike er gelikt uitzag, maar men had ook een complete onderdelenlijst toegevoegd, inclusief de prijzen. De Honda was in een prachtige caféracer veranderd.
Ooit heb ik dat zelf al eens gedaan met een oude Kawasaki Z400J en hem omgedoopt in Kasuwa vanwege de mix aan onderdelen.
Weer zo'n klus doen lijkt me wel wat. Het aantrekkelijke is ook dat ik niet in één keer alle benodigde onderdelen hoef te kopen en de werkzaamheden kan spreiden. Ik heb al eens naar de CBX gekeken. Ik kan me vrij goed voorstellen hoe hij er als caféracer uit zal zien. Het enige wat ik weer zal laten doen is het aanpassen van de sproeiers van de carburateurs zodat ik K&N luchtfilters kan monteren. Het liefst op een testbank natuurlijk.