maandag 4 november 2013

Opvallen in de regen

Vanmorgen ben ik gewoon weer vroeg uit de veren. Ik gluurde even naar buiten, want in de slaapkamer bleef het verdacht donker. Wat een nattigheid buiten! Als ik 's morgens op pad moet, zoals onlangs voor het appels plukken, sta ik een uur van tevoren op. Dan heb ik alle tijd om mijn ding te doen. Zoals gewoon rustig ontbijten en naar het nieuws kijken. Vanmorgen hoor ik op het nieuws dat zo'n kleine twintig procent van de kinderen 's morgens niet ontbijt, omdat de ouders daar geen tijd voor hebben. Zelf denk ik dat het gemakzucht of luiigheid betreft van die ouders. Als ouder moet je er zijn voor je kind. Tenminste, zo vinden wij. Over de 24 uur baan als moeder mogen deze moeders het dus niet hebben.
Het weerbericht geeft veel regen op. Maar gelukkig bestaat er nog zoiets als een regenpak en laarzen. Ik heb trouwens ook een echte zuidwester. Dus ik kan ondanks de regen gewoon zwerfvuil gaan opruimen.
Ik heb geen reflecterend regenjack. Dus trek ik over mijn regenpak gewoon zo'n reflecterend hesje aan. Dat is vooral op donkere dagen nodig. Ook op zonnige dagen draag ik reflecterende kleding. Dan voel ik me toch een ietsepietsie veiliger wanneer ik buiten aan het werk ben.
Het regent en dat is een mooie gelegenheid voor de gemeente om de verstopte rioolputten eens te inventariseren. Dan hoeft men alleen die putten te laten leegzuigen. Dat scheelt weer heel veel belastinggeld.
Vanmorgen werd het anderhalve zak.En dat betrof alleen de directe omgeving.