donderdag 8 augustus 2013

Weggejaagd uit Bataviahaven

Dag mooie schepen....
Als ik het lokale nieuws mag geloven, dan is het zo dat parkeerwachters tegenwoordig over het imago, het toerisme en het ondernemerschap in Lelystad gaan. En dat doen ze dan ook nog op een zeer schrijnend domme manier met negatief resultaat op alle fronten. Ergens logisch, want beleid en strategie is wat anders dan bonnetjes krassen.
Wat is het geval? Tijdens het laden en lossen in de Bataviahaven wordt hard opgetreden tegen overtreders. Dat zijn voornamelijk leveranciers van de daar liggende driemasters die voor de recreatievaart zorgen. Als men langer dan de toegestane 10 minuten laden en lossen is krijgt men een bon. Gevolg is dat inmiddels vijf schepen vertrokken zijn uit Bataviahaven.
Het was ooit de bedoeling om Lelystad eens positief op de kaart te gaan zetten. Daar heeft de gemeente tonnen voor uitgetrokken (voor het advies bedoel ik). En dat wordt door een aantal bekeuringen van misschien een paar honderd euro zo de haven ingegooid door nota bene parkeerwachters. Of de gemeente Lelystad zelf? Een zeer vreemde gang van zaken. Maar misschien is het wel een onderdeel van de heersende crisis. Weleens een zaak gehad die bevoorraad moet worden? Zo ja, dan weet je hoe dat gaat. En dan is 10 minuten heel erg krap. De zaken gaan immers voor/door.