maandag 5 augustus 2013

Fietsen in Amsterdam -2-


Na de thee wandelden we in alle rust terug richting de fietsen. Tijdens de wandeling toch even hier en daar wat gekocht. Oke, niet helemaal impulsief, maar toch... Zonder plastic tas viel je daar nogal op. NAdat we weer op de fiets waren gestapt, reden we de Pijp uit. We stonden nog maar net op de pedalen, toen we geconfronteerd werden met borden die erop wezen dat de Stadhouderskade was afgesloten wegens asfalteringswerkzaamheden (leuk scrabble woord). We doken een zijstraat in en kwamen op de Ferdinand Bolstraat terecht. Vanaf daar reden we naar het Weteringplantsoen.
Het begon ook een stuk drukker te worden op de weg. Via de Weteringschands en het Frdedriksplein koersten we naar de Utrechtsestraat. Inmiddels werd het alsmaar luidruchtiger en waren het duidelijk geluiden die alles te maken hadden met de Gay Pride. We kwamen steeds meet wegafzettingen tegen en zagen op afstand o.a. bij de Magere Brug massa's mensen staan. Waar de parade zou passeren was zonder meer duidelijk. Wat een volk! En wat een mooi weer! Over die brug zouden we later nog zwoegen....
Bij het Rembrandtplein stapten we af. Het parkje zelf was omgetoverd in een dance valley achtige sfeer. Het standbeeld van de beroemde schilder was nauwelijks te zien. We wandelden even naar de Herengracht, waar ik een tijdje heb gewerkt. Direct achter het Rembrandtplein.