woensdag 7 augustus 2013

Over de Tijdmachine -2-

-Vervolg 44e Painfbat Zuidlaren in de “Tijdmachine”-

Snel terug naar de YP-408 want die is inmiddels al bijna bij Anloo, heel bekend terrein voor de echte 'ouwe stomp' van het 44e Painfbat, en daar zal onze minister wel uitstappen, en een taxi bestellen.
Over de Joint Strike Fighter hulde ze zich inderdaad in nevelen
Mogelijk heeft ze door het heen en weer geschommel van de YP-108 per ongeluk op een knop van de rookbuslanceer-inrichting gedrukt en gebruikt ze het rookgordijn om de Amerikanen op afstand te houden met hun alsmaar duurder wordende F-35 Lightning II.
Deze ‘bliksemschichten’ kunnen we beter nog even weghouden van de schatkist van B.V. Nederland anders wordt het een financiële voltreffer.
Zou de F16 het nog even volhouden of begint hij al te pruttelen?
Pruttelen doen ze bij Defensie zélf al wél, bij het aantrekken van nieuw personeel want er komen n.l. te weinig recruten van voldoende kwaliteit binnen, maar, ... als onze minister van Defensie al niet genoeg goed personeel kan krijgen wat moet ze dan in vredes-naam(tijd) met zoveel van die dure, vliegende ‘gokautomaten’? Over de JSF zijn nu al 3920 Kamervragen gesteld, zegt minister van Defensie Jeanine Hennis zelf. Kosten voor belastingbetaler 14,7 miljoen Euro!, dus ook hier vliegen de kosten (al ver vóór de baten) de pan uit.
De Joint Strike Fighter’s zijn onzichbaar voor de radar maar toch zijn er mensen die 'ze zien vliegen'; ik ook, maar ik bedoel onze Euro's!
Zeg dan maar liever tegen de Amerikanen, net als de slager dat bij ons doet, met een blik op de weegschaal/schatkist, ‘,,...mag het iets meer/minder zijn..."?
+++
Zojuist las ik ergens dat Jeroen Schaap (sorry, Jeroen Koe, ja écht) van Natuurmonumenten, na het eerdere afwijzende ‘geblaat’ van deze organisatie, de schaapsherder in Epe voor dit seizoen alsnog een stuk heideveld heeft toegezegd voor zijn kudde, en hopelijk krijgt hij daarmee ‘zijn schaapjes toch nog tijdig op het droge’.
Blijft de vraag: hebben wij in Nederland misschien tevéél schapen?
Enfin, de schaapherder in Epe mag voorlopig weer doorgaan met ‘boeren’, en tegen de schapen zou ik willen zeggen ,,...Eet smakelijk, en ‘boer’ ze...” ; als een echte Chinees!

Fan-tilator