maandag 26 augustus 2013

Kofferbakmarkt

Zondag j.l. heb ik met plezier over de Kofferbakmarkt gelopen. Er was sprake van een flinke bezetting en het aanbod zag er ook behoorlijk uit. Oké, na aankoop hoorde ik de koper zeggen : "Heb ik toch maar voor een habbekrats iets moois gekocht." Terwijl de verkoper glunderde : "Zo, die rotzooi ben ik weer kwijt!"
Ik hoorde ook een stel soebatten over de prijs van hun aankoop. De man vond dat er veel meer van de prijs afgekund had, als de vrouw wat slimmer onderhandeld had. Voortaan maar zelf doen, kerel.
Zelf kochten we ook iets. We konden wat van de prijs af doen, maar er was een grens. De verkoopster zei : "We moeten eerst ons stageld terugverdienen." Op de vraag hoeveel dat was, kregen we te horen : "Zestien euro." Ik viel stijl achterover. Gelukkig boven op een klein formaat Auping matras, weliswaar in de aanbieding maar toch met genoeg veerkracht. Ik veerde overeind en riep : "Zestien euro?!!" Daar kregen we op 'onze' rommelmarkt een fatsoenlijke kraam voor, met een dakje van wit zeildoek en een gratis kop koffie! Nu kreeg men sec een stukje straat. Geen kraam of zo. En dat voor 16 euro. Wat een oplichters! Maar er waren dus genoeg liefhebbers die dat geld er voor over hadden. Het weer werkte wel mee en veel van de overgebleven winkels waren open. Dat scheelde dus.