zondag 25 augustus 2013

Slecht geregeld

Zoals gebruikelijk reed ik tussen het Markermeer en de Oostvaardersplassen over de dijk naar Almere. Ik wilde naar de Randstad. Toen ik via Almere Poort naar de oprit van de A6 (Almere Zand) reed, stuitte ik op een heuse wegversperring. Ik zag ook overal mensen lopen. Maar van een evenement had ik geen aankondigingen of borden gezien. Ook onderweg had ik geen waarschuwingsborden gezien. Ik moest keren om via de nieuwe wijk Almere Poort naar de andere oprit te rijden om op de A6 te komen. Ik passeerde grote parkeerplaatsen, die al aardig vol met auto's stonden. Parkeerwachter leken alleen oog te hebben voor bezoekers en niet voor doorgaand verkeer. Erger, ze blokkeerden de doorgaande wegen door daar midden op te gaan staan.
Later tegen de avond passeerde ik die locatie weer. Dit keer lette ik goed op de borden. Maar het bleef voor mij een onduidelijk gebeuren. Alleen bordjes met A6 en een pijl en borden en rood witte hekken en linten die aangaven dat de boel was afgesloten. En voor het overige grote boren met P voor bezoekers erop. Allemaal erg wazig dus.
Pas thuis zag ik op teletekst dat er een festival werd gehouden. Nou, dat is dan leuk, maar de manier waarop het verkeer was geregeld, was bar slecht. Voor de bezoekers van het festival waas het allemaal zeer duidelijk. Maar aan het doorgaande verkeer is niet gedacht. Ik zet ook vraagtekens bij de verkeersregelaars. Wat een ongeorganiseerd zooitje. Maar ik heb geen verkeersregelaar uitgescholden of aangereden, maar er zijn mensen met een aanzienlijk korter lontje.