vrijdag 23 augustus 2013

De potentiële moordenaars van het CBR

Afgelopen week zag ik een stukje van een tv programma van BNN. Het ging over slechte chauffeurs. Na dat korte stukje had ik al genoeg gezien. Ik zag aan het begin van het programma hoe de kandidaten zich op weg naar de opnames begaven. Afgrijslijk om te zien, vooral omdat medeweggebruikers duidelijk aan levensgevaarlijke situaties werden blootgesteld. Ik vind het onverantwoordelijk van BNN. Laat deze kandidaten met het OV komen! De wetenschap dat zich in de auto camera's bevinden is voor sommigen extra reden om zich nog onverantwoordelijker te gedragen.
Het programma is een regelrechte aanklacht tegen het CBR. Maar daar hoor je verder niets over.
Hoe zou de Belastingdienst omgaan met kandidaten van een tv programma waarin 'De grootste belastingontduikers' zouden optreden? Of wat zou Justitie doen met 'De grootste criminelen van Nederland'? Zouden die net als het CBR lijdzaam toekijken?
Ja ik weet, het is Nederland. Een land met onbegrensde mogelijkheden op allerlei gebied.
Volgens mij zitten de slechtste 'chauffeurs' bij het CBR. In de directie, waar zij zich met hun visie gedragen zoals de kandidaten : levensbedreigend voor andere weggebruikers. Of wel : potentiële moordenaars.