woensdag 7 augustus 2013

Over de Tijdmachine 1

44e Painfbat Zuidlaren in de “Tijdmachine”. (sorry; was zoekgeraakt)

Ik ben het helemaal met je eens; onze vrouwelijke minister van Defensie staat haar 'mannetje' wel want ze is beslist geen 'blindganger'.
Mocht je haar met een kapotte vakantiefiets nog eens op een Drents heideveld zien staan dan geef je haar, als in een flashback, toch graag een lift in zo'n YP-408 van 'toen'? En dat niet alleen omdat het je baas is, laten we wel zijn mannen!? Maar pas dan wel op dat ze, vanwege haar functie niet meteen het commando overneemt onder het motto: "Nulli Cedo"; "Ik wijk voor niets", van de PANTSER INFANTERIE BATALJONS YP-408, want mogelijk verblind door haar eigen succes zou ze toch zo maar een kudde schapen kunnen platwalsen?
+++
"Nulli Cedo"; "Ik wijk voor niets"; jawel!, ...maar die schapen hebben toch ook recht op een lekker heideveldje? immers:
,,Op de grote stille heide, dwaalt de herder eenzaam rond”, enz.
Recht óp hei, jawel!; maar Natuurmonumenten heeft onlangs in al haar wijsheid? besloten dat dat niet voor álle schapen geldt.
Begrazing van een gebied van Natuurmonumenten gebeurt n.l. door aanbesteding, en de schaapskudde “het Soerel’ uit Epe zou niet alleen te duur zijn maar voldeed in de offerte ook niet aan de begrazingseis.
Wat die eis inhoudt?; misschien netjes eten met mes en vork?, en niet ‘boeren’ tijdens de maaltijd? Een collega-scheper van elders kreeg de opdracht maar als er voor de schapen van Epe niet snel een vast stuk graasgebied wordt gevonden gaat de herder van die kudde failliet en hangen zijn honderden prachtige schapen binnenkort aan de vleeshaken in een slachthuis.
Vanaf dat moment zingen ze in Epe alleen nog maar de eerste regel:
,,Op de grote stille heide, dwaalt de herder eenzaam rond’’, maar op een toeristisch “broodje wollebaal” zit daar toch niemand te wachten.
Het besluit van Natuurmonumenten koste deze vereniging al heel wat leden en daardoor? schijnen ze daar weer bij zinnen te zijn gekomen en gaan weer in overleg met de schaapsherder in Epe
O jee, teveel tekst! Wordt vervolgd.
Fan-tilator