zondag 25 augustus 2013

Twijfelen en toch doen

Soms zie ik zomaar gebeuren. Maar meestal houd ik er rekening mee. Mensen die ogenschijnlijk wachten tot het verkeer gepasseerd is, om vervolgens over te steken. Hetzij te voet dan wel in of op een voertuig.
Het opvallende is dat het toch vaak gebeurt dat mensen opeens op het allerlaatste moment besluiten toch maar hun weg te vervolgen. Ze kijken eerst keurig links, dan rechts, dan weer links, ze wachten, kijken weer links en dan weer rechts en als het verkeer dan zo dicht genaderd is, dat ik denk : "die wacht wel", dan steken ze toch opeens over. Op een moment dat het dus niet meer zonder gevaar kan.
Afgelopen vrijdag gebeurde ook zo iets. En dan door iemand in een scootmobiel toen ze via het fietspad nota bene een drukke 80km weg wilde oversteken. Daar rijdt het verkeer dus 90 en vaak nog harder. Wachten, wachten en als het dan niet meer kan, toch alsnog oversteken. Gevolg : gillende remmen, een auto die probeert een aanrijding te voorkomen, een klap en dan is het gebeurd. Gelukkig liep het redelijk goed af.