maandag 26 augustus 2013

Wairata en De Fretes


Vandaag was ik weer eens bij de kringloopwinkel Het Goed. Daar snuffel ik altijd even in de bakken met oude lp's. Bij de letter E stuitte ik op een dubbel lp uit 1962 van The Everly Brothers. Dat ding viel mij direct op vanwege de hoes. Geen Bird dog of Till I kissed you, maar minder bekende nummers. "Two Yanks in England" heet de lp en moest 2,95 euro kosten. Eerst maar de zwarte schijven geïnspecteerd, want die zijn soms beschadigd. En soms zitten er heel andere platen in dan het album doet vermoeden. Ja, ook bij Het Goed komen klanten die sjoemelen. Maar dit exemplaar was geheel in orde en in zeer goede staat.
Verder zoekend in de bakken zag ik opeens een lp van George de Fretes. "Aha!", dacht ik, een Indo heeft zijn lp's opgeruimd. Ik dook direct van de F naar de W, om te kijken of er soms ook nog muziek van Rudi Wairata aangeboden werd. En wat denk je? Ja hoor! Ik vond twee lp's van good old Rudi. Alleen was zijn naam anders geschreven : Rudy. Oeps!
Ach ja, die muziek hadden wij vroeger thuis ook. Daar werd met de nodige melancholie naar geluisterd. De lp's van George en Rudi waren goedkoper : nog geen 1 euro.
Zo, en nu de boel maar eens gaan beluisteren.