zaterdag 12 mei 2012

Naar Den Haag en terug

Mike is met zijn klas naar Den Haag geweest voor een educatieve dag in de Randstad. Hij vertrok rond 9.00 uur met de trein. De hele klas kon lekker blijven zitten (hu?), want de trein reed via Schiphol naar Den Haag, waar men om 10.30 uur aankwam.
Daarna begon een stadswandeling met een bezoek aan de Gevangenenpoort. Na een lunchpauze op het Plein vertrok het gezelschap naar het Escher Museum in het Paleis. Na 15.00 uur mocht iedereen vrij de stad verkennen met als tip de Panorama Mesdag te bezoeken. Om 18.00 uur moesten ze zich weer melden op het station CS voor de terugreis naar Lelystad. Indien gewenst en door de ouders toegestaan mochten ze ook langer blijven en op eigen gelegenheid weer terugreizen.
In mijn middelbare schooltijd heb ik ook een keer van cultureel uitstapje gemaakt. De trip duurde nog geen uur en begon met een wandeling van 5 minuten naar de Leidse Hout. Daar moesten we zonder docent wat tekenen en/of schetsen met de natuur als onderwerp.  Het uurtje pakte heel anders uit, omdat een eindje verderop een jong stel op een bankje de liefde bedreef. De betreffende tekeningen en schetsen verdwenen op school subiet in de prullenbak. Nadien zijn we nooit meer onder schooltijd in het Leidse Hout geweest.