maandag 28 mei 2012
De sperziebonen van Aldi
Het was weer zover. Voor de derde keer overkwam het ons, dat de inhoud van een zakje gebroken en kleurig groene sperzieboontjes tot een grote teleurstelling leidde. Zodra de gebroken boontjes gekookt worden, slaan de uiteinden ervan bruin uit. Afgezien daarvan begint het kooknat ook een naar luchtje van rottend groen te verspreiden. Dit keer betrof het twee zakjes, waarvan we het koken moesten onderbreken, om de boontjes in de vuilcontainer kieperen. De houdbaarheidsdatum was nog een week en het vervelende is dat je in de winkel niet aan de inhoud kunt zien of ze al dan niet bruin gaan uitslaan. De boontjes zijn na het kopen direct in de koeling gezet. Het heeft niets met de warmte te maken, want in eerdere gevallen was het koud buiten. Zo te zien gaat het bij het breken van de bonen verkeerd. Net alsof de boon aan beide kanten zwaar geneusd is. Tijd voor een briefje aan de Duitse grutter.