dinsdag 24 september 2013

Tim en Jill

Toen ik Tim zag vissen, viel mij op dat hij zo lang stil kon zitten. Normaal zit hij geen minuut stil en is sprake van een ware spraakwaterval. Maar als ie aan het vissen is, is Tim gehuld in een grote stilte. Geconcentreerd houdt hij zijn dobbertje in de smiezen.
Laatst won hij nog met vissen door de meeste te vangen. Omdat Tim telkens spullen van zijn pa moet lenen, dacht opa aan hem toen een lieve buurtbewoonster opa een aanbod deed.
Haar vader stopte met vissen en had zijn uitrusting aan haar gegeven. Zij vroeg opa of hij soms interesse had in de visspullen. Toen heeft opa voor Tim twee hengels en een visparaplu uitgezocht. De rest zou naar een goed doel gaan.
Eind vorige week heb ik Tim verrast met een eigen visuitrusting. Tim keek er beduusd van toen hij die mooie hengels en de paraplu zag. "Voor mij alleen, opa?", vroeg hij vol ongeloof. "Dan hoef ik niet meer aan pappa te vragen om een hengel te lenen!", juichte Tim.
Jill ligt al een tijdje in de lappenmand. Ze heeft een vreemde uitslag op haar lichaam. Ze is onder behandeling, al schijnt men niet precies te weten wat het is. Waarschijnlijk een allergische reactie. Hopelijk is het over als ze jarig is. En dat is komende zaterdag. Dan wordt Jill al weer 5 jaar.