zondag 15 september 2013

Gratis fietsonderdelen!

Hier kennen we de term 'stationsfiets'. Een goedkope, vaak slecht uitziend vehikel dat voor het pendelen tussen de woning en het station wordt ingezet. Sommigen staan vaak dagen geparkeerd bij het station, andere een weekend en weer andere een dag.
Ik ben nog geen stallingen tegengekomen, die genoeg ruimte bieden aan het enorme aanbod van fietsen. Rond menig station staat het stampvol. Soms wordt de bezem door de enorme hoeveelheid gehaald. Fietsen die duidelijk al een tijd niet in gebruik zijn, worden (al dan niet na een waarschuwing middels een sticker) verwijderd. Het periodiek verwijderen kan ook op een andere manier gebeuren. Per onderdeel. Er zijn lui, die zo'n stalling met heel andere ogen zien. Namelijk als een enorm aanbod van onderdelen.
Zo zag ik een paar jongelui door een fietsenstalling wandelen. Ze hadden zelf geen fiets en waren niet toegerust om een treinreis te gaan maken. Ze hielden de omgeving in de gaten. Na de wandeling liepen ze met een tevreden blik terug naar een auto. Daar aangekomen ging de achterklep open en kwam een boodschappentas (model shopper) tevoorschijn. Die bleek wat gewicht te hebben, gezien de houding waarin de ene jongeman liep.
Ze liepen terug naar de fietsenstalling om... De rest laat zich raden. Ik bedoel als je daar zit te sleutelen aan je eigen fiets, hoeft er niemand op de uitkijk te gaan staan. Toch?