zondag 8 september 2013

't Rijdt zo lekker

Het is me al twee keer overkomen dat ik op de Knardijk een motorrijder tegenkom. Nee, niet op de rijbaan, maar op het fietspad! Een rare gewaarwording als je zo'n ding op je af ziet komen. Ik weet best wel dat het op de klinkers niet lekker rijden is daar op die dijk. Je mag er overigens maar 60 km/uur. Maar om dan maar het fietspad te nemen?
Zo'n motorfiets is breder dan een fiets en het fietspad is relatief smal. Elkaar op de fiets passeren gaat goed, maar om nu te zeggen 'wat een ruimte!", nee.
Omgekeerd rijden sommigen op andere locaties op de rijbaan in plaats op het fietspad. Dan vindt men het fietspad blijkbaar niet goed genoeg. Het zijn meestal mensen op een racefiets. Dergelijke situaties leveren ook schrikreacties op van voornamelijk bestuurders van motorvoertuigen. Zo'n fietser verwacht je daar immers niet. In de wijk Jol stonden drie vrouwen met hun hondjes midden op het fietspad. Er is ook een stoep, maar daar moesten de fietsers overheen, want de dames weigerden plaats te maken. Zo gaat dat tegenwoordig. Het zal wellicht een kwestie van wennen zijn. We gaan steeds meer naar een ware anarchie op de wegen. Dus mocht je mij op m'n CBX over een fietspad zien rijden : niet zeuren. Ik moet me immers aanpassen om te overleven.