vrijdag 27 januari 2012

Genealogie familie (von) Sebo -5-

Alex de Torbal en Guusje de Torbal-Sebo
De dochter van oom Nelis Sebo, Caroline Gustine Sebo, roepnaam Guusje (tante Zus), was getrouwd met Alexandre Th. de Torbal. Ze zijn beiden inmiddels overleden. Tante Zus overleed op 7 november 2000 te Leeuwarden. Ze hadden samen twee dochters en een zoon. Een broer van oom Alex heette Gustave. Die woonde in Maastricht. Gustave was getrouwd met Sofie van Stein-Callenfels. Zij hebben twee zonen, Henny en Edmond. En Edmond is de vader van Jennifer, die mij jaren geleden hierover informeerde toen ze ons blog ontdekte. Na de scheiding was Gustave hertrouwd. Zij hebben een zoon, Alex. Hij is nu 35 jaar en woont in Maastricht net als zijn vader.
Edmond was getrouwd met Elizabeth Schwarzer, een Duitse. Zij is de moeder van Jennifer.
Zij zijn gescheiden in 1977. Zij is weer hertrouwd met een Siciliaan en Jennifer is een halfzusje rijker. Haar vader Edmond is nooit hertrouwd en geniet van zijn leven als vrijgezel.
Interessant detail : Een tweede huwelijk van de vader van Ed Kraak (oud collega van papa JPFvanO) was ook met een De Torbal. Eerder was hij
gehuwd met mw. La Fère (zie foto).
Van de naam De Torbal  is bekend, dat de naam veranderd is ten tijde van de vervolging van de Hugenoten. De oorspronkelijke naam is Labrot (achterstevoren). Tijdens een vakantie in Frankrijk werd oom Alex in een winkel op zijn uiterlijk herkend als zijnde een lid van de familie Labrot.