zondag 2 juni 2024

Werkwijze NAVO tegen Rusland

Het geven van toestemming aan Oekraïne om doelen in Rusland aan te vallen, houdt volgens Poetin in dat de NAVO deze aanvallen moet voorbereiden en uitvoeren. Er komen helemaal geen Oekraïense specialisten aan te pas, vanwege de complexiteit van zowel de voorbereiding als de uitvoering. Misschien drukt een Oekraïense militair in Nevada of elders in Amerika op een rode knop.
Poetin waarschuwt met name de kleine landen die lid zijn van de NAVO. Dichtbevolkte landen (zoals Nederland) zullen erg veel slachtoffers kennen als een grote oorlog uitbreekt. Ergo : de VS en al z'n vrindjes voeren een levensgevaarlijke politiek en strategie. Turkije heeft al aangegeven als NAVO land niet deel te zullen nemen een een eventuele oorlog in Oekraïne. In Oekraïne zelf heeft men vanwege het enorme personeelstekort de duur van de militaire opleidingen met de helft ingekort.
En dat alles terwijl in Amerika zelf het politieke proces tegen Donald Trump kan leiden tot een ware burgeroorlog. De rechter is immers een Democraat en de juryleden ook aanhangers van die partij. Aan de andere kant maakt het proces de weg vrij om andere ex-presidenten en ook Joe Biden te gaan aanklagen. Amerika vernietigt zichzelf op democratische wijze.