woensdag 12 juni 2024

Geen prioriteit

Wel genoeg tijd, maar het had geen prioriteit. Toen ik de overkapping bouwde heb ik niet alles in één keer goed gedaan. Hier en daar had ik me beperkt tot een oplossing, die weliswaar werkte, maar niet fraai was.
Omdat ze verder geen problemen opleverden, heb ik nauwelijks naar omgekeken. Toch was er iets waar ik niet echt blij mee was. Dat betrof de middelste van de drie steunen, die het dak dragen.
Die steun had ik niet echt in het midden van de constructie geplaatst, direct onder de middelste balk.  Ik keek er telkens naar, maar deed er zo'n 10 jaar (!) niets aan. Tot vandaag.
Eerder had ik bij het oud ijzer een grotere steun gevonden en die apart gelegd. Dat was ook al een paar maanden geleden. Vandaag heb ik dan eindelijk die verkeerd geplaatste steun vervangen door een grotere die in het midden gemonteerd is.
De grotere steun moest wel wat verbogen worden omdat het dak afloopt. Daarna paste de extra steun die de beide zijden met elkaar verbindt, niet meer. Die heb ik ingekort. Hoewel dat steuntje door middel van een pen gat verbinding geplaatst is, heb ik hem na de aanpassing toch maar even gelast.
De grotere steun heb ik nu precies in het midden geplaatst. Omdat hij naast de ander kwam te zitten, kon ik de kleinere verwijderen nadat de grotere geplaatst was. Dus het dakbeschot bleef keurig op z'n plaats. Daarna heb ik de steun zwart gelakt. Klus geklaard.
Toen ik in de loods het lasapparaat tevoorschijn had gehaald, besloot ik ook maar de bankschroef aan te pakken. De staaf waarmee je de bek bedient, viel geregeld op de grond. De staaf loopt door een gat, zodat ie gemakkelijker te bedienen is. Ik heb dit keer de uiteinde voorzien van een lasdruppel. Die zit ook aan de andere kant. Ook dit was zo'n klusje dat al een tijdje op me lag te wachten. Ondanks dat ik heel vaak in de loods bezig ben.