zaterdag 15 juni 2024

Tijd om in gesprek te gaan

Nu Rusland een aantal van z'n oorlogsschepen waaronder onderzeeboten rond Cuba heeft varen, worden de Amerikanen zenuwachtig. Een mogelijke aanval vanuit zee zou een groot deel van de oostkust van Amerika kunnen bestrijken en vernietigen. Aan de andere kant wordt een soortgelijke actie van Amerika rond Rusland (aangrenzende landen lid maken van de NAVO en vervolgens daar raketten installeren) als gewoon beschouwd wordt. De geschiedenis herhaalt zich. Nadat begin jaren 60 Amerika raketinstallaties in Turkije geplaatst had, deed Rusland dat op Cuba. In het westers nieuws werd het accent gelegd op de situatie op Cuba, terwijl de crisis eerder in Turkije begon.
Het is een typische en doorzichtige wijze van nieuws brengen in het westen. Zo zou de oorlog in Oekraïne in 2022 begonnen zijn, terwijl die in 2014 al begon en de genocide in Gaza in oktober 2023, terwijl die al in de jaren 50 begon.
Vorige maand hebben Rusland en China hun bondgenootschap versterkt. Dit heeft tot grote onrust in de VS en het VK geleid. Die beide landen kunnen als een beschouwd worden. In Amerika gaan geruchten als zou men met Rusland en China om de tafel willen gaan zitten. Een mogelijke oorlog tussen de drie landen zal niet alleen tot een Derde Wereldoorlog kunnen leiden, maar Amerika als 'grootmacht' vernietigen. Rusland beschikt over hypersonische raketten die nauwelijks te onderscheppen zijn.
De G7 heeft Oekraïne miljarden aan hulp toegezegd. Men zegt voor de wederopbouw. Ergo, we (Nederland / de EU) gaan in dat corrupte land wel huizen bouwen maar hier niet. De politiek van de EU, de VS, het VK en Zelensky heeft anderhalve generatie Oekraïense mannen weggevaagd. Maar vooralsnog is dat niet voldoende. Het is nog steeds geen tijd om in gesprek te gaan. Sinds de Russische opmars verliest Oekraïne wekelijks zo'n 700 manschappen! Het ronselen wordt intensiever. Mannen worden op klaarlichte dag ontvoerd om naar de Russische vleesmolen (zoals gezegd door Oekraïners) gestuurd te worden. Er zijn veel opnames van de ontvoeringen, maar die zijn alleen via TikTok te zien. De media houdt ze verborgen. De ontvoerde mannen worden na een ultra korte opleiding naar het front gestuurd. De motivatie en de geoefendheid van deze 'versterkingen' laten zodoende te wensen over.