woensdag 12 juni 2024

Nieuws

Sigrid Kaag beschrijft vanuit haar nieuwe functie Gaza als de hel. Interessant, want mevrouw Kaag gaf geen kik toen haar vriend Mark Rutte eind vorig jaar ook namens haar zei Israël te steunen en eventueel wapens te zullen leveren. Kaag is toen maar gevlucht naar de VN om de Palestijnen te helpen. Ik vond en vind haar houding laf. Een typisch linkse kontendraaier.
De afgelopen week zijn ruim 800 Palestijnse burgers omgekomen. 
Israëlische militairen worden beschuldigd van het martelen en verkrachten van Palestijnse meisjes en vrouwen, aldus een VN vertegenwoordiger. Israëlische 'militairen' scheppen via videootjes op over hoeveel kinderen ze gedood hebben en de manier waarop. Ze spreken met veel plezier over de keel doorsnijden, door het hoofd schieten en 'kopschoppen'. Andere Joden schieten lachend huizen aan puin als een soort vermaak. Hopelijk komen dit soort Joodse monsters ook voor de rechter te staan.
Ik vind de verdeling van de ministersposten van het nieuwe kabinet democratisch overkomen. Elke partij heeft een of meer posten die overeenkomen met hun eigen kernpunten / sterke kanten. Op zich een verbetering dat er ministers komen met een duidelijke affiniteit met hun aandachtsgebied.
De Russen rukken gestaag op in het oosten van Oekraïne. Buiten Oekraïne om hebben Rusland en Amerika contact over een staakt het vuren en andere kwesties. Vooral de aanwezigheid van Russische oorlogsschepen in de wateren van Cuba heeft in Amerika tot paniek geleid. Vanuit die positie kan het geheel oostelijk deel van Amerika aangevallen worden. Het is nu weer net zoals begin jaren 60, toen de Cuba crisis zich afspeelde. De Amerikaanse raketten, geplaatst in Turkije, leidden toen tot Russische raketten op Cuba. Tja, en dat was niet fair van de Russen....