vrijdag 28 juni 2024

Wie wind zaait

Er valt een regen van raketten op het noorden van Israël. Ze zijn afgevuurd door Hezbollah vanuit Libanon. De verzetsbeweging trekt zich niets aan van de Joodse dreigementen ook Libanon aan te vallen. Men vreest echter, dat in dat geval Iran zich direct met de strijd gaat bemoeien en Israël zal aanvallen. Iran beschikt over veel modern materieel en raketten. Gebleken is dat de Iron Dome, het Israëlisch luchtverdedigingssysteem, niet optimaal werkt. Hamas is niet verslagen en dat zal ook niet gaan gebeuren. Zij vechten voor hun Palestina, terwijl de Joden (met Amerika en Engeland) het gestolen land trachten te verdedigen.
Veel Joden verlaten Israël. Onder hen relatief veel die aangeven definitief te zullen vertrekken. Het verzet in Israël tegen de genocide in Gaza en de politiek groeit met de dag. Er zijn geregeld gevechten tussen voor- en tegenstanders van de duivelse politiek.
De Houthi's regeren in de Rode Zee, waar ze de toevoer van goederen naar Israël blokkeren. Ze zijn van plan dit ook aan de kant van de Middellandse Zee te gaan doen. De Houthi's hebben eerder ook een Amerikaans vliegdekschip, de US Eisenhower, twee keer aangevallen. Dat schip heeft het gebied verlaten. Om escalatie te voorkomen? De Houthi's hebben ook aanvallen uitgevoerd op schepen in Israëlische havens.
Het is duidelijk : de Arabieren zijn de aanwezigheid van het Westen meer dan zat. Veel Arabische leiders zijn door de CIA vermoord, omdat zij niet akkoord gingen met de Amerikaanse politiek. Die politiek heeft slechts één doel : zeggenschap over de Arabische oliebronnen.