vrijdag 14 juni 2024

Kennis is macht?

 Al die jonge asielzoekers hier zouden vanwege hun ervaringen heel goed tot hun recht komen op zee. Dus plaats ze bij de Marine, de visserij, het reddingswezen, bij baggeraars enz.
Als ik zie dat met name op het platte land jongelui al op zeer jonge leeftijd in d elandbouw en/of veeteelt werkzaam zijn, dan doet mij dat goed. Er zijn jongeren die veel ouder zijn en tot op heden geen minuut gewerkt hebben.
De examens hebben geleid tot veel vlagvertoon. Dat kende opa vroeger niet, want het was gewoon dat je slaagde of niet. Toen waren de opleidingen aanzienlijk uitgebreider en de examens zwaarder. Nu stelt menige opleiding weinig voor en de examens dus ook. De mens wordt alsmaar onwetender. Het kennisniveau is dermate laag, dat het daarom heel bijzonder is dat iemand een examen haalt. Tja, dan moet de vlag uit.
Nederland volgt in heel veel ontwikkelingen Amerika. Zoals bekend loopt dat land in veel opzichten voorop. Het algemeen kennisniveau is schrikbarend laag. Ze zijn beter in killing. Hier alvast een voorproefje wat in ons landje al komende is als je het High School diploma behaald hebt :