vrijdag 21 juni 2024

Een Opabataljon

In Oekraïne heeft een aantal opa's besloten ook te gaan vechten tegen de Russen. Ze hebben een eigen bataljon gevormd. Interessant nieuws zo lijkt het. Echter, Oekraïne heeft een enorm tekort aan militair personeel. De leeftijd voor militaire dienst is onlangs verlaagd naar 18 jaar. Afgezien daarvan worden veel mannen ontvoerd / geronseld voor de dienst. Er zijn opa's die de plaats van hun (klein)zonen willen innemen. Met de garantie dat de (klein)zonen vrijgesteld worden van dienst. Dat lijkt mij in een corrupt Oekraïne een loze belofte.
Oekraïense vrouwen demonstreren en protesteren tijdens hun aanhoudingen, die ook overdag plaatsvinden. De vrouwen / moeders maken zich ook zorgen over een andere wet die Zelensky ondertekend heeft. Men mag zonder toestemming organen uit lichamen verwijderen va gesneuvelde militairen en burgers (ook kinderen). In Oekraïne is sprake van een illegale levendige handel in organen. 
Er zijn bijna twee generaties mannen verdwenen vanwege de oorlog. Vrede lijkt me de enige juiste oplossing. Op het www zijn veel TikTok (ben ik geen lid van) opnames te vinden van de ontvoeringen. Media als YT weren de filmpjes, want het gaat immers militair goed in Oekraïne. Rusland bombardeert systematisch vliegvelden en de infrastructuur in Oekraïne. Zoals gezegd wil Rusland voorkomen dat F-16's ingezet kunnen worden. Poetin heeft gezegd, dat elke raketaanval op Rusland, ongeacht de lading, zal leiden tot een atoomaanval van zijn kant.