dinsdag 18 juni 2024

Een afdakkie

Vanmorgen heb ik wat in de loods opgeruimd en begonnen met het demonteren van de zoveelste cv ketel. Daar komt aardig wat gereedschap bij kijken. Hoe ouder de ketel, des te meer gereedschap ik nodig heb. Tot aan de slijptol toe, omdat het voorkomt dat de boel vastgeroest is.
Toen ik vanmiddag na de lunchpauze weer in de loods bezig was, begon het te regenen. Ik was net met de zaagmachine aan de gang gegaan. Ik had een plankje nodig van 70 x 25 cm. Gisteren is een laadapparaat aan de buitenmuur opgehangen. Omdat ik elektriciteit en water een gevaarlijke combi vind, besloot ik een afdakje te maken van hetzelfde hout. De boel is weliswaar goed geïsoleerd, maar jenever can tell.
Omdat ik niet wist of er soms nog een standaard oplossing zou komen (als ie er zou zijn), heb ik het dakje met één schroef vastgezet. De schroef zit overigens keurig in een voeg.  Ik heb bewust geen gat in de fraaie baksteen willen boren. Ik heb begrepen dat er wel een haspel komt om de kabel zelf een keurig plekje te geven.
De kast en de stekker hangen nu voorlopig droog.