zaterdag 22 juni 2024

Van het oostfront

Zelensky heeft in opdracht van de VS de aanvallen op Russisch grondgebied verder uitgebreid. Ze zijn vooral gericht op raffinaderijen en in mindere mate op de Krim. In de laatste situatie is het Russisch luchtverdedigingssysteem als zeer goed aangemerkt.
Men is in Rusland druk doende de vitale industrie en nutsvoorzieningen beter te beschermen. Afgelopen week zijn tijdens een massa drone aanval zo'n 150 Oekraïne drones vernietigd. De aanval heeft geleid tot het naar voren halen van de Russische strategie om in Rusland "het licht uit te doen". Ofwel, Rusland zal nog harder terugslaan. Een hooggeplaatste Amerikaanse militair deskundige is bezorgd en verbaast over de ongrijpbare raketten van de Russen en ander hyper modern wapentuig. Hij verwacht trouwens niet dat Oekraïne deze oorlog zal winnen.
In Slowakije zijn leden van het vorig kabinet in staat van beschuldiging gesteld, vanwege de militaire hulp aan Oekraïne. Die hulp zou ten koste gegaan zijn van de eigen staatsveiligheid. Het zou mij niets verbazen als ook hier het geval zou zijn.
Helaas zijn er in de UK en de US nog te veel oorlogszuchtige leugenaars. Soms worden ze ontmaskerd door deskundigen, die weten waar ze over praten.