woensdag 12 juni 2024

Als een blad aan de boom

Niets is zo veranderlijk als de mens. Helaas al te vaak in negatieve zin. Zo heb je een leuke familieband of vriendenkring en plots zijn zij je vijanden geworden. Vijanden die je zelfs naar het leven staan. Ik zag dat in het voormalig Joegoslavië gebeuren. Recent gebeurde het ook tijdens de covid hetze tegen mensen die de experimentele vaccins weigerden. De oorlog in Oekraïne en de genocide in Gaza laten dezelfde verschijnselen zien. Zelf heb ik het idee, dat deze veranderingen niet alleen gevoed worden door de overheid, maar ook uit persoonlijke onvrede en/of frustraties.
Als iemand interessante culturele informatie vertelt of toont van zijn/haar land, dan zijn er altijd weer van die zielenpieten, die zich even op negatieve of zelfs agressieve wijze moeten laten horen. Dat ik in het algemeen Oost-Europese landen en  Roemenië in het bijzonder mooie landen vind met dito mensen, wil niet zeggen dat ik akkoord ging met de regimes daar.
Ik heb daar nooit iets over gezegd, omdat de mensen daar zelf ook niet blij waren met de dictatuur.
Het koninklijk stel is op bezoek in Amerika. Natuurlijk ook om het museum en graf van MLK te bezoeken. Wat me dan opvalt is de toespraak van W.A. waarin hij rept over vrijheid, gelijkheid en sociale acceptatie. Zelf loopt dit heerschap en zijn Argentijnse achter Klaus Schwab aan te hollen, die niets met dat soort opvattingen heeft en meer voor een dictatuur inclusief het uitdunnen van de wereldbevolking staat. Maar dat is dan in Zwitserland, bij het WEF, waar het duo zich dan weer als een blad aan de boom omdraait. Laten we hopen dat het WEF verder ineenstort.