dinsdag 1 oktober 2013

Vliegende spelbreker


Onruststoker
Topaz!
Het was vandaag weer een prachtige dag in de boomgaard. Dagelijks krijgen de eigenaren zo'n 3 verzoeken van mensen die ook willen plukken. Maar helaas voor hen is het antwoord negatief.  Het geeft wel aan dat er mensen zijn die graag iets willen bijverdienen.
In de vroege ochtend is het nogal fris. Vanmorgen was het krap 8 graden. Met een windje erbij begin je al te denken aan een wintermuts. Het was even de vraag of we vandaag wel aan de slag zouden gaan. Maar gisteren, in de namiddag, werd alsnog besloten te blijven doorgaan met de pluk van de Topaz appels. OOk vandaag rezen er twijfels. Maar tijdens de lunch kregen we te horen dat we vandaag konden doorplukken. Morgen is een rustdag. Over rust gesproken, in de boomgaard is het wat dat betreft volop genieten tussen het groen, rood en geel.
Vanmorgen en vanmiddag werd de rust wreed verstoord door een geel vliegtuigje met witte onderkant met zwarte vlakken, dat tot vervelends toe aan het stuntvliegen was boven de boomgaard. Niemand kon enig begrip opbrengen voor deze stuntpiloot. Sommigen hoopten stiekem dat ie motorpech zou krijgen....
We moesten tot drie uur plukken, maar toen het zover was waren niet alle kisten helemaal vol. Gelukkig had ik een plukmaat, die net als ik van mening was dat hij alleen naar huis wilde als hij iets had afgemaakt. En zo maakten we de kisten alsnog vol en reden we met een tevreden gevoel om half vier naar de loods.